Last news in Fakti

11 Юни, 2021 14:35 1 729 10

Александър Томов: Не може да се вярва на думи, трябва да се вярва на финансови документи и на банкови гаранции

  • александър томов-
  • левски-
  • футбол-
  • джоузеф диксън

Важен въпрос е какво е поискал Диксън от българската страна - дали е поискал права и разрешителни да строи стадион?

Александър Томов: Не може да се вярва на думи, трябва да се вярва на финансови документи и на банкови гаранции - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов коментира пред Sportal.bg евентуалната сделка между Наско Сираков и Джоузеф Диксън относно мажоритарния дял акции на Левски. Професорът по икономика отбеляза, че за момента се чуват само думи от страна на англичанина, който трябва да покаже финансови документи. Бившият вицепремиер добави, че държавните институции също трябва да бъдат запознати със сериозността на инвеститора.

"Когато се прави такава крупна инвестиция, е необходимо да има обвързващи документи от финансовите институции, които седят зад господина. Той трябва да даде ясни доказателства на Наско Сираков, че разполага с тези пари и че тези пари могат да бъдат използвани за конкретните цели.

Важен въпрос е какво е поискал Диксън от българската страна - дали е поискал права и разрешителни да строи стадион? Ако той построи голям търговски център, съответно офис-помещения, което между другото предвиждах да направя навремето на "Армията", без търговски център, това може да покрие тези инвестиции. Така Диксън може да върне инвестираните пари. Във всички случаи обаче трябва да бъдат представени документи като доказателство. Трябва да се прехвърлят и суми за покриването на чисто спортно-техническата дейност, за да се докаже сериозна обвързаност.

Не може да се вярва на думи, трябва да се вярва на финансови документи и на банкови гаранции. Всичко зависи от договора, които евентуално ще се сключи между двете страни. Засега виждаме само думи. При строителство на един модерен стадион има възможност тези пари да се върнат. Когато с Лоурънс Дейвис и после със Стивън Ло планирахме за “Армията”, излизаше възвръщаемост за седем-осем години.

Въпросът е дали такива пари са налични, сумата е доста внушителна. Диксън трябва да покаже не само на акционерите, но и на обществеността доказателства за своята сериозност. Само на думи и обещания, може да изглежда като една авантюра. Държавните институции също трябва да бъдат запознати със сериозността на инвеститора.

Изглежда фрапантно, ако просто човекът лъже. Би трябвало да има тези финансови документи, с които да докаже своите сериозни намерения. Другото е договорът за прехвърлянето на акциите - трябва да бъде обвързващ, с ясни клаузи в него. Важно е не само кои пари ще отидат за стадион, но и кои пари ще отидат за поддържане на спортно-техническата дейност на отбора", заяви Александър Томов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    13 0 Отговор
    Прав е Лупи, че не трябва да се вярва на думи. Той така сладко говори, че хората му повярваха и останаха излъгани.

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Гост

    8 3 Отговор
    Айдеее, още един едър приватизатор на прехода, се обади, вместо да си трае и натиска д......то.
  • 3 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Коко":

    Приватизаторите Коко, са научени как да говорят.
  • 4 Ти да видиш...

    3 2 Отговор
    Този на всяка манджа меродия.. защо все смятат, че памета на българина е къса...
  • 5 Хааа..ха..😂😂

    4 0 Отговор
    Как може да се вярва на този английски мошенник, това което той каза е една голяма лъжа...прав е другият мошенник Лупи, че всичко това трябва да е подкрепено с документи и банкови гаранции, това е голяма инвестиция, а че ако Лупи е бил успял с проекта си на Армията, и да има възвръщаемост за седем или осем години, това са празни приказки. Диксън с тази инвестиция от 250 милиона долара няма да може да ги върне и за 200 години, какви молове и бизнес бълнува този, кой разумен инвеститор ще си вложи парите в една страна раздирана от корупция, беззаконие и безвластие, страна в която съдебната система не може да гарантира твоята собственост и пари, страна в която могат за броени часове да ти вземат бизнеса. Кой ще инвестира в най-слабото първенство в Европа?, в един фалирал и станал за посмешище отбор?, неизвестен никому, акциите..какви акции на безнадежно фалирал отбор..че те всичките акции не струват и 25 лева..за какви милиони долари бълнува този идиот?, левскарите трябва по-най бързият начин да му бият шута за Англия, и да забравят за Шиши, Черпа и Спас сухото мляко, в момента много трудно в България може да се осъществи пране на мръсни пари чрез футболен отбор, а английското мекере е за това в България, но в предвид на политическата и икономическа ситуация това в момента е невъзможно, независимо някои хора какво са му обещали. И левски да си фалира както е по законите на икономиката и да започва на чисто. А акциите на клуба Наско спокойно може да ги изпрати
  • 6 Хааа..ха..😂😂

    2 0 Отговор
    Продължавам...спокойно Наско може да изпрати акциите на левски на Тубата, с ракетата на Илън Мъск.
  • 7 Затвор

    3 1 Отговор
    Не мога да повярвам как един от най-големите мошеници на прехода още има медийни изяви, че даже и дава мнения по компетентност вместо да търка нара в затвора от десетилетия...Няма такава държава наистина...
  • 8 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коко":

    На тоя ли му викаха Сашо - апашо ?
  • 9 Майкъл

    3 0 Отговор
    Лупи къде е Митал? Закачи ли и той от Кремиковци? Да не свършиха милиончетата,та пак взе да виеш? Такива селски тарикат- бизнескрадци в ЦСЗ!!! Мазен продажник!
  • 10 Търновец

    1 0 Отговор
    Тъкачна фабрика “Всил Мавриков” в Търново беше основана 1925 с Австрийски тъкачни станове, и даваше поминък на около 550 Търновци. Елате да видите сега какво е. Имаше и статия в “Борба”.