11 Юни, 2021 16:57 1 880 12

Борислав Михайлов: Ще има 16 отбора в efbet лига от 2022-ра година

  • брой-
  • участници-
  • отбори-
  • efbet лига-
  • михайлов-
  • бфс-
  • решение-
  • увеличение-
  • бербатов

"Димитър Бербатов не ми е таргет", заяви президентът на БФС

Борислав Михайлов: Ще има 16 отбора в efbet лига от 2022-ра година - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на БФС Борислав Михайлов говори след Изпълкома, на който бе решено какъв ще е форматът на Първа лига догодина. Той коментира кандидатурата на Димитър Бербатов за неговия пост и писмото, което ФИФА и УЕФА пратиха до БФС, след като си оттегли оставката. Михайлов е категоричен, че няма „напрежение в двете футболни централи“, които са получили отговори на питанията си.

"Има изпадащи. Защо да няма? Това решение се дължи на базата, че изпаднал отбор няма никакво морално право да играе в същата група. Така ще се загуби спортният момент и логика. Обсъждаха се варианти с попълване на групата с изпаднали отбори или с отбори с по-долно класиране във Втора лига, но те са с по-малко финансови възможности. Затова преценихме, че тази година ще си останат тези 14 отбора, а следващото ще са 16, като три отбора от Втора лига влизат директно в Първа. Това дава шансове на вече изпадналите да се завърнат. Те има инфраструктурни възможности. Това е най-справедливото. Когато една институция спазва законите си, тя е силна“, коментира форматът на Първа лига Михайлов.

"Като всяко ново нещо виждате как се получават грешки в цял свят с използването на VAR. Смятам, че това е много добро нещо, за да се облекчи работата на съдиите, които при нас са доста притискани по всякакви начини. VAR трябва да ни помага. От следващото първенство VAR ще има във всички мачове. От първия мач до последния бараж. Намаляваме и съдийските такси точно затова. Не драстично, но за да може клубовете да не изнемогват финансово. БФС плаща близо 4000 хиляди лева на мач за техническото обслужване на системата“, добави той.

"Сега говорим за новото първенство. Това писмо от ФИФА и УЕФА е информативно и е върнат отговор. Няма напрежение, нито в УЕФА, нито ФИФА. Президентът се знае кой е. Концентрирайте се върху днешния ден и решението на Изпълкома“.

"Следващият сезон, когато ще има 16 отбора, пак ще има баражи. Засега няма предложение от Футболната лига за финала на Суперкупата. Мисля, че три години се игра в Бургас, но най-вероятно ще се играе на Васил Левски, както в последните няколко години“, сподели за финала на Суперкупата президентът на БФС. Един срещу друг се изправят ЦСКА и Лудогорец.

"Втора лига ще бъде от 20 отбора. Ще имаме нови три отбора като втори отбори на елитни тимове. Групите отдолу са си до 20 отбора“.

Борислав Михайлов даде мнението си и за трите приятелски мачове, които изигра националният ни тим – срещу Словакия, Русия и Франция.

"Сериозна организация на националния отбор. Много добри мачове. Този път наистина треньорът прави пълно подмладяване, което във времето така или иначе не сме успявали. С лошото начало на квалификациите тези три мача дадоха добра възможност. Ясен Петров използва много играчи, повечето млади. Те се сбиха с много добри отбори, така че много добри проверки. Има млади, възпитани, спокойни момчета. Дано от тях се изгради по-стойностен национален отбор“.

"Миналият път ви казах, че ще сме отворени. Аз не съм човек на празните приказки. Имаше Изпълком, имаше драматизъм дали да има изпадащи. Аз говоря, когато има какво да кажа. Всеки има правото да се кандидатира за президент и да си прави кампания. Има си устав, има си ред. Бербатов не ми е таргет на мен. Клубовете искаха аз да си завърша мандат и това ми е целта. Ако има нещо, което да кажа, ще го кажа на Конгреса, когато се срещнем с Бербатов. Има Устав. Един месец до Конгрес трябва да се обявят кандидатурите. Все още няма назначен конгрес. Всеки може да се кандидатира и започва предизборните кампания както е за парламент, за президент, а не осем месеца преди това. Аз достатъчно съм говорил – 15 години. Ще говоря най-вече пред хората, които ме избират. Не съм човек, който ще създава жълтини. Само да не забравят да не прекрачват добрия тон“, завърши Михайлов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виж

    10 0 Отговор
    ми окото !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 8226

    24 1 Отговор
    Омерзени сме от теб, Боби! - твоите фенове от САЩ 1994
  • 4 ГОРСКИ

    21 1 Отговор
    Имали този човек доблест , да си подадеш оставка и да се върнеш като нас........ран !!!! Това може да се случи само във България????
  • 5 гошо

    15 1 Отговор
    Опозорен си, плешиви човече!Разкарай се вън от България,вземи със себе си и некадърния си дебел син.
  • 6 де юре

    11 1 Отговор
    В момента гледам мача по волейбол между Б-я и Холандия и стигам дом извода че и тук сме на път като с футбола ........Меки китки ! Не им стига сила ли , ум ли и двете ли вие сами преценете .... Някой може да каже че не трябва да сме максималисти и да се задоволим с това което е ... . Може и да имат право но този спорт у нас поне до скоро беше на доста високо професионално ниво така , че имаме право поне в него да се надяваме на повече . Погледнете след 1990 къде се намираме в сферата на спорта .... !Погледнете реално !!!!
  • 7 Гост

    14 0 Отговор
    бобката се завръща, жаден е!😂
  • 8 шефа

    12 1 Отговор
    Този клоун,некадърник,мошеник и пияница е по жалък и мръсен и от Боко Тиквата.Със същите качества са и останалата измет от БФС,Лечков,Костадинов,чичо Венци Черното Тото,Домуса-Прасето и тн.
  • 9 xXxX

    4 2 Отговор
    Този невероятен. този великолепен Боби Михайлов......не трябваше да се захваща с БФС.

    Същото важи и за останалите футболни легенди +Бербатроник.
  • 10 МДА

    6 1 Отговор
    БОКЛУК!
  • 11 .......

    4 0 Отговор
    АМАН ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ МУЦУНИ ,НЕ СЕ НАЯДЕ С ХОТЕЛА НА СВЕТИ ВЛАС

    Коментиран от #12

  • 12 ЦСКА умре

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от ".......":

    Иска да тежи 500 кила като Венцислав Стефанов. Алчността погубва.