Last news in Fakti

12 Юни, 2021 22:53 6 397 14

Финландия победи Дания в мача, който уплаши целия свят

  • финландия-
  • дания-
  • 1:0-
  • евро 2020

В 60-ата минута, противно на логиката на случващото се на терена, при една от много редките си атаки гостите успяха да открият резултата

Финландия победи Дания в мача, който уплаши целия свят - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Дебютантът на европейски първенства Финландия поднесе голямата изненада и спечели с минималното 1:0 като гост на Дания на стадиона в Копенхаген. Единственото попадение бе дело на Йоел Похинпяло в 60-ата минута, но срещата ще остане в историята и изключително драматичните минути, превърнали се в над час и половина, в края на първото полувреме, когато една от звездите на “червения динамит” - Кристиан Ериксен припадна на терена и дълго време му бе оказвана медицинска помощ, след което бе откаран в болница.

Дания започна по-активно и постави под напрежение играчите на Марку Канерва в първите минути, когато достигна до няколко корнера. Футболистите на Каспер Хюлманд се опитваха да налагат дълбока преса. В 20-ата минута Кристиан Ериксен отправи опасен удар по посока на Храдецки, но стражът на Байер се справи добре. В 26-ата минута Мартин Брейтуейт проби добре отляво, навлезе в наказателното поле, но стреля покрай вратата на дебютанта на европейски първенства Финландия.

След 30-ата минута играта на няколко пъти бе прекъсвана за тежки сблъсъци на играчи на Финландия, които се нуждаеха от медицинска помощ.

Мачът е временно прекъснат в 43-ата минута, тъй като Кристиан Ериксен се строполи на терена без видима причина при изпълнение на тъч и остана безжизнен. Наложи се да се появи реанимационен екип, който да прилага сърдечен масаж. Впоследствие той бе изнесен на носилка и откаран в болница, а двата отбора бяха прибрани в съблекалните в очакване на официално решение дали срещата ще продължи.

Впоследствие УЕФА пусна ново съобщение, че двата отбора са пожелали да доиграят мача, след като са се уверили, че Ериксен е в стабилно състояние и над час и половина след прекъсването, те подновиха своята битка. Информацията от различни източници бе, че самият Ериксен е провел видео разговор със съотборниците си и ги е призовал да довършат мача.

Скандинавските тимове подновиха мача по между си след огромното прекъсване, а на терена сякаш картината не се промени особено. “Червеният динамит” пресираше дълбоко и изглеждаше като тима, който търси повече гола и победата.

В 60-ата минута, противно на логиката на случващото се на терена, при една от много редките си атаки гостите успяха да открият резултата - 1:0 за Финландия. Йоел Похянпало простреля Каспър Шмайхел с глава след центриране на Йере Уронен отляво.

В 71-ата минута съдията Антъни Тейлър посочи бялата точка след съприкосновение между Паулус Араюури срещу Юсеф Поулсен. Отговорността за изпълнението се падна на Пиер-Емил Хьойберг, но Храдецки уцели ъгъла и грабна топката в прегръдката си.

Гостите отново бяха близо до попадението в 81-ата минута, когато Уронен успя със сетни сили да изчисти едно много опасно успоредно на голлинията центриране отляво. В 87-ата минута Храдецки изпусна топката в наказателното си поле, но отново бранител в тъмно синьо успя да се намеси и да изчисти. В следващият кръг Финландия се изправя срещу Русия, а Дания ще се надява на положителен резултат срещу Белгия, за да продължи да мечтае за продължаване в следващата фаза.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМА НЕЩО ГНИЛО

    10 4 Отговор
    В ДАНИЯ !

    Коментиран от #2

  • 2 🤟🤟🤟

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "ИМА НЕЩО ГНИЛО":

    Наркотици, секс и рокендрол 🤭
  • 3 Пловдив

    23 3 Отговор
    Caмо дето Финландия не е скандинавска държава, но това е друга тема. Иначе чудесно, че Ериксен е добре,но тези инциденти с припаднали играчи, които в някои случаи завършват и със смърт, стават обезпокоително много от година на година...

    Коментиран от #5, #6, #7, #8

  • 4 То и Дания не е скандинавска

    8 3 Отговор
    Павле отвори го тоя атлас, бре! Намери ги тези Карелия и Ютландски полуостров! Още малко и исландците ще изкараш скандинавци!
  • 5 Джим Бийм

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пловдив":

    Не, скандинавски са само трите държави с подобен език и култура - Дания, Швеция и Норвегия, но Финландия е част от Северния съвет, където членуват точно тези държави. В общи линии, макал Финландия да не е скандинавска държава, тя следва точно такъв модел на развитие. Радвам се за Финландия.
  • 6 Чичо

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пловдив":

    Ти сериозно ли? А каква е? Не е на скандинавският полуостров ли? Или е в руската империя?

    Коментиран от #14

  • 7 м илиев

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пловдив":

    сериозно ли не е скандинавка държава ?
    цццццц , колко зле е образованието напоследък

    Коментиран от #13

  • 8 Ехо

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пловдив":

    На Скандинавския полуостров се намира Финландия.Каква трябва да бъде?!

    Коментиран от #9

  • 9 ХХХ

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ехо":

    Е, как каква? Бивша руска република. :)
    Ние сме на всеки километър.
  • 10 Кои държави

    4 1 Отговор
    се намират географски на Скандинавския полуостров: Норвегия, Швеция, Финландия и Русия. Островът, на който се намира датската столица, е между Скандинавския полуостров и континента, като основната част от Дания е на континента и географски Дания не е част от Скандинавския полуостров.
  • 11 Димитър

    2 1 Отговор
    Нее важно ,кой къдесе намира,а какъв футбол играят !
  • 12 ДАН МИН ФИН

    6 1 Отговор
    Датчаните бяха в пост травматичен синдром и не можаха да играят съсредоточено даже несъществуваща дузпа дадена от съдията изпуснаха
  • 13 Plovdiv

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "м илиев":

    Финците нямат нищо общо с викингите, които са стожери на скандинавската култура. По същата логика Илиев можеш да наречеш Унгария славянска държава, само защото граничи почти изцяло със славянски държави, освен Австрия на запад!
  • 14 DRS

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Чичо":

    Ами не е там, чичо.