Last news in Fakti

13 Юни, 2021 10:40 7 359 15

Френски кардиолог за случая на Ериксен: Вън от съмнение е, че това е инфаркт

  • кристиан ериксен-
  • лоран шевалие-
  • инфаркт

"Типичен инфаркт в спорта. Обикновено се случва с играчи, които секунди преди това са спринтирали, но вече ходят", констатира д-р Шевалие

Френски кардиолог за случая на Ериксен: Вън от съмнение е, че това е инфаркт - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Френският кардиолог Лоран Шевалие, който консултира френската федерация по ръгби, е убеден, че датския национал Кристиан Ериксен е станал жертва на инфаркт по време на мача с Финландия. Халфът на Интер колабира на терена, след което му беше оказана първа помощ.

“Вън от съмнение, е че това е инфаркт. Беше му направен доста продължителен масаж, което показа, че и спешните медици са преценили състоянието му като такова. Типичен инфаркт в спорта. Обикновено се случва с играчи, които секунди преди това са спринтирали, но вече ходят. Почти винаги се получава така.

Когато играчът спринтира, сърцето повишава ритъма си, но след това рязко го намалява. За съжаление подобни проблеми са често срещано явление”, казва Шевалие, цитиран от “Екип”. Според него без намесата на медиците, Ериксен е нямал шанс.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    48 2 Отговор
    За съжаление спорта не е това, което беше. Сега се друсат с всякакви боклуци,и резултата е видим
  • 2 Българите не колабират

    52 1 Отговор
    Никой български футболист няма да се напъне да спринтира че да се увреди! Най-много обаче ме е страх за двама да не колабират докато спринтират върху НиЛо! Имената им обаче няма да издам!
  • 3 Асан

    19 0 Отговор
    Е само този ли спринтира

    Коментиран от #6, #12

  • 4 Асан

    28 1 Отговор
    У казармата спринт с пълно бойно снаряжение на баира 🎃🤣
  • 5 Чиба

    19 3 Отговор
    Хората не са направени да тичат по 90 минути без да спират! Хората не са гепарди, дори те спринтират две три минути и след това спират да почиват!
  • 6 Чичо Тони

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Не, но този е сред малцината, които са имали неустановен сърдечен проблем.

    Коментиран от #7, #13

  • 7 12345

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "Чичо Тони":

    Дали е ваксиниран срещу Ковид?????
  • 8 Сандо

    18 0 Отговор
    Важното е че засега се отърва човека,а е и отличен футболист.Но откак парите завзеха спорта,натоварванията на спортистите станаха прекалено високи,пият какви ли не неща и на някои просто не им издържат организмите.Затова държавите да подържат само масовия спорт,който е за здраве.Останалите - намирайте си спонсори,изкарвайте пари,разболявайте се - но за ваша сметка и на ваш риск.
  • 9 Констатация

    16 1 Отговор
    Спортът отдавна стана професионален и машина за пари. Професионалните спортисти са най-болните хора заради химикалите които получават и без които няма как да имат тези показатели. За професионален спорт държавата не трябва да дава и стотинка а само за масов спорт особено сред подрастващите. Професионалните спортисти нека си изкарват и милиони но не с помощта на нашите данъци и мизерстващите ни пенсионери.

    Коментиран от #15

  • 10 Загубено време

    11 1 Отговор
    В казармата имахме смъртен случай с едно момче по време на марш на скок защото имахме проверяващи и всички много се натягаха.
  • 11 Гост

    6 8 Отговор
    През час новини за този . Аман от него .
  • 12 Честит имен ден

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Днес да почерпиш, Леле Како, цигарамагара тактика да си пуснеш!
  • 13 Не пиши глупости

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Чичо Тони":

    Инфарктът за твой невероятен шок не иде от нищо. Симптоми личат няколко дни дори преди това, като тежест в гръдния кош, разпространяваща се към лявото рамо ръка болка (даже не болка, а притискане и стягане), недостиг на въздух, забавен пулс, спад на артериалното налягане. Ти сериозно ли си мислиш, че с тези изключително скъпи ежедневни медицински грижи, които им дават, е възможно да се пропусне това. В клубния футбол с някой африканец, не знаещ езика и глуповато срамувайки се да показва слабост, може би, но тук говорим за национално ниво, където всичко е на най-високо възможно качество и ако продължаваш да вярваш на официалните глупости, значи си "мно'о лесен, брат"

    Коментиран от #14

  • 14 Кардиолог

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Не пиши глупости":

    По принцип сте прав но в големия спорт има някои неща които са трудно предвидими. Това е комбинация от динамични натоварвания и свръх стрес. Такава комбинация при контролни прегледи не може да се симулира.
  • 15 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Констатация":

    Аутдор спортовете са най чистите. Може някой път по някой джоинт да се употреби, но то е полезно и за мисленето и за физиологията. Спомням си как отнеха олимпийската титла при сноуборда заради употреба на марихуана....малоумниците.