Last news in Fakti

13 Юни, 2021 18:10 1 845 6

Трудно, но Англия успя да стартира Евро 2020 с победа над Хърватия

  • англия-
  • хърватия-
  • 1:0-
  • евро 2020

Втората част стартира добре за англичаните, които след 57 минути откриха резултата

Трудно, но Англия успя да стартира Евро 2020 с победа над Хърватия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Националният отбор на Англия записа много добра победа на старта в своята кампания на UEFA EURO 2020. За първи път англичаните постигнаха успех на старта при свое участие на Европейско първенство, а на „Уембли” с 1:0 бе сразен световният вицешампион Хърватия в солиден мач.

Големият герой за „трите лъва” от срещата бе Рахийм Стърлинг, който се разписа в 58-ата минута и донесе трите точки за англичаните в група D. Останалите отбори в нея са селекциите на Чехия и Шотландия.

Дебют на европейско първенство записаха пък Калвин Филипс, Фил Фоудън и Джуд Белингам, като последният стартира на 17-годишна възраст.

Срещата стартира равностойно, като и двата отбора се опитваха да превземат центъра на терена. Тактическият умисъл в Саутгейт бе, че тимът му стартира с двама дефанзивни халфа в лицето на Деклан Райс и Калвин Филипс. Скоростта на англичаните се видя прекрасно в шестата минута. Топката бе изнесена на контраатака и стигна до Фоудън. Младият играч на Ман Сити шутира с левия си крак, но нацели десния страничен стълб на Ливакович.

Рахийм Стърлинг проби отляво и комбинира с двойно чрез Хари Кейн, но Чалета-Цар го блокира и прати топката в корнер. След него пък Калвин Филипс шутира от дистанция, но стражът на Динамо Загреб се справи с това предизвикателство.

В 20-ата минута пък Мейсън Маунт изведе прекрасно в наказателното поле на хърватите Рахийм Стърлинг, но офанзивният футболист не успя да бъде достатъчно точен в подаването си към Хари Кейн и отбраната на "ватрените" се справи и изчисти силно напред.

Втората част стартира добре за англичаните, които след 57 минути откриха резултата. Домакините създадоха блестящо нападение отдясно чрез Калвин Филипс. Халфът на Лийдс увлече няколко хървати около себе си и изведе перфектно Стърлинг, който стреля, а Ливакович не успя да отрази и топката влетя във вратата му - 1:0 за Англия.

Четири минути след това англичаните бяха много близо до това да удвоят актива си срещу "ватрените". Мейсън Маунт нахлу в наказателното поле на хърватите отляво и центрира за далечната греда. Там беше Хари Кейн, който бе пресиран от Гвардиол. Кейн стреля, но встрани, след което се заби в гредата на Ливакович. За радост на англичаните на Кейн му нямаше нищо и продължи игра.

В 66-ата минута пък Ребич пропусна изгоден шанс за гол за гостите, но ударът му отиде аут и не затрудни Пикфорд. Минута по-късно пък Маунт обстрелва вратата на хърватите от аут, ала опитът му беше неточен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъка

    3 2 Отговор
    Майко мъкаа,яд ме е заприятно хърватите
  • 2 Мии

    8 2 Отговор
    Англичаните с тая игра няма да стигнат далеч,срещнат ли Испания,Франция,Германия или Белгия понатам край дават фира
  • 3 Гост

    5 5 Отговор
    Аз ще бъда доволен кожата тая футболна дандания свърши .Нито гледам нито се интересувам от тоя вид спорт .

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Домакин

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    А от какъв вид спорт се интересува джендър като теб?
  • 5 dbbfhd

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    аз като го писах това като обртен бях определен а тези риткотопковци какво са като ги погледнат такива прически татуси по на обртни ми мязат
  • 6 Е да, прайда мина

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Сега отмаряй...