Last news in Fakti

13 Юни, 2021 20:15 4 511 4

Какво се случва в Мерцедес?

  • мерцедес-
  • формула 1-
  • валтери ботас-
  • люис хамилтън

Бъдещето на Хамилтън и Ботас в тима е неясно

Какво се случва в Мерцедес? - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Валтери Ботас заяви, че не е водил досега разговори с Мерцедес за следващия сезон. Финландецът има едногодишен договор с отбора, предаде clubs1.bg. Съотборникът му Люис Хамилтън също е с контракт само за сезон 2021. Това вече предизвика поредица слухове какво се случва в тима от Бракли. Шефът на отбора Тото Волф заяви още в началото на годината, че първо ще разговаря с настоящите титуляри. Ако не се разбере с тях, тогава ще търси други варианти за 2022 г.

След надпреварите в Монако и Баку се говореше, че дискусии вече се водят и с двамата състезатели. Според последния слух срокът на Волф дори бил 15 юни, а Хамилтън склонил на по-ниска заплата. Говори се дори, че привличането на Джордж Ръсел за титуляр е уговорено и се очаква да бъде официално обявено по време на уикенда за Гран при на Великобритания.

„Първо, не сме говорили за нищо, защото шампионатът е доста натоварващ“, заяви Ботас

„Знаете колко е важно да чувстваш спокойствие на работа, за да се съсредоточиш върху основната си задача. Ще дойде и този момент (за разговори). Още не сме стигнали до там, но времето очевидно лети, скоро ще влезем в поредица от три поредни старта и т.н. Тогава едва ли ще има възможност. Предполагам, че другия месец ще започнем дискусии.“

Ботас допълни, че от досегашния си опит е убеден в предимствата на ранното решаване на такива проблеми.

„По принцип съм с доста отворено съзнание към живота като цяло. Трябва винаги да се възползваш от появилите се възможности. Никога обаче не знаеш какво те чака зад ъгъла. Винаги следвам сърцето и страстта си. Все още се радвам на Формула 1, разбира се – също като през първата година с Мерцедес например. Ако погледна голямата картина, то имам още няколко добри години пред себе си. Смятам, че постигам напредък сезон след сезон. На теория още имам време – далеч съм от най-възрастните пилоти на грида. Никога обаче не знаеш какво е бъдещето.“


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нужна е промяна.

    1 7 Отговор
    Поне на единият състезател.Няма нищо вечно.Хамилтън и да не направи 8ма титла достатъчно е направил и е в историята , която ще се помни наравно с другите шампиони.Аз помня (напед с Хамчо )и Сена и Прост,Хил, Вилньов син,Менсъл (този велик британски лъв), Хакинен,Шумахер, Други не помня...дори и станали шампиони от 1990 насам , не ги помня.Явно с нищо не са ме впечатлили.

    Коментиран от #4

  • 2 Мерцедесаджия

    3 6 Отговор
    Какво да се случва... Баланс дори и моторспорта .. Мецедес са предвидима компания, не обичат риска,това се вижда и в цивилните коли.. двигател който може да носи 700-800 та дори и 900 к. с. е спънат до 480-550 к. с. (новите мотори 580)...Иначе.. Изключителен комфорт, много кожа, мултимедия, Лукс, глезотии...
  • 3 Колегата #1

    3 2 Отговор
    Е прав, мерцедес напоследак гледат да са в златнаата среда, вкл с пилотите.. Даймлер е огромба компания, но харчи парите на инвеститорите мн внимателно и разумно
  • 4 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Нужна е промяна.":

    Немската компания „Даймлер“ продава своя дял от отбора от Формула 1 „Мерцедес“. В момента тимът е собственост на три акционера – автомобилостроителя, шефът Тото Волф и британския спонсор „Инеос“, които държат по 33% от акциите. „Очакваме да приключим сделката още в първата половина на тази година“, обявиха от „Даймлер“. Компанията настоява, че името „Мерцедес“ ще остане във Формула 1, но вече без заводски отбор, а само като доставчик на двигатели и скоростни кутии. 19.05.2021 г !!!!!
    Догодина тоя отбор ще се нарича с друго име , а не Мерцедес и бюджета му ще е поне три пъти по-малък , а нафуканото леке Люисчо ще забрави за 7 години подпиране !!