Last news in Fakti

13 Юни, 2021 20:46 3 247 8

Джокович сломи Циципас във финала на Ролан Гарос и постигна нещо велико

  • новак джокович-
  • стефанос циципас-
  • ролан гарос

Световният №1 губеше с 0:2 сета, но успя да се събере и в крайна сметка спечели мача с 3:2

Джокович сломи Циципас във финала на Ролан Гарос и постигна нещо велико - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-добрият сръбски тенисист Новак Джокович спечели 19-ия си трофей от Големия шлем, след като триумфира с обрат от 0:2 до 3:2 срещу Стефанос Циципас (6:7(6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4). Така Новак стана вторият тенисист, който има по две титли от всеки един турнир от Големия шлем.

Двубоят в Париж продължи 4 часа и 12 минути.

Джокович превъртя тениса, не защото стигна до 19-ата си титла от “Големия шлем”, а именно защото постигна мечтата на всичките му колеги от 1968 година насам. Доминацията на Рафаел Надал през последните години бе неутрализирана от неспособността му да остане физически здрав докрай в Австралия, затова той така и не осъществи “дубъл” в “Шлемовете”.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5575

    51 9 Отговор
    Браво Ноле. За пореден път доказа славянското превъзходство над останалите еврогейци

    Коментиран от #2

  • 2 Езичник

    11 34 Отговор

    До коментар #1 от "5575":

    Ама ти за славянин ли се имаш бе?

    Коментиран от #4

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    22 8 Отговор
    Всъщност,ако си зададете въпросът???Къде полубог Цици загуби мача от Господ Джокович.....Няма да може да си отговорите........Цици загуби мача,защото бе накаран да Тича много повече от самото начало на мача,когато все още не бе навлязъл физически и психически в него!Когато коментаторите го Възхваляваха и се чудеха дали Господ Джока ще загуби 3:0 се виждаше по лицето на Цици,че той вече е физически и психически Непригоден да спечели 3 сет!Късите топки на Джока,които отначало цици хващаше на 99,99% и бяха възхвалявани бързината му,направиха същото,което стана и с Богът на Клея Надал,насякоха играта им,а от там лишиха Надал,а сега ЦИЦИПас от Ритъм!В Тенисът има много Полубогове,един Бог на Клея-Надал и ГОспод Джокович!!!ОСАННА!ОСАННА!ОСАННА-НОле!
  • 4 пешо

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "Езичник":

    а, не! дошъл е от хималаите.
  • 5 Джокович

    24 2 Отговор
    е велик! Във финала - един грък, един сърбин - все балканци. В контекста на една песничка - "Само пак и нас ни няма в тия редове..."
  • 6 Велик Ноле

    25 3 Отговор
    Идемо да мачкаме 22-годишни цици!

    За пореден (почти безкраен) път на "чужд терен" наритва еврогейски задник (не на Циципас, на болшинството от публиката). Не е зле нашенци да почерпят от психическата и моралната му устойчивост.
  • 7 злобар

    5 5 Отговор
    Гръцката цицка се сбръчка.
  • 8 ФАКТИ

    9 0 Отговор
    ВЕЛИК СИ НОЛЕ