Last news in Fakti

13 Юни, 2021 22:45 3 784 4

Напрежението между Мбапе и Жиру е факт

  • килиан мбапе-
  • оливие жиру-
  • франция-
  • петлите

Всичко започна след победата на Франция с 3:0 над България в контролата във вторник

Напрежението между Мбапе и Жиру е факт - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Разрастваща се вражда между френските нападатели Килиан Мбапе и Оливие Жиру стана публично достояние, потенциално заплашвайки единството на отбора преди важния мач срещу Германия на UEFA EURO 2020.

Всичко започна след победата на Франция с 3:0 над България в контролата във вторник, когато Жиру предположи, че не са оценени достатъчно усилията, които полага. Някои хора решиха, че това е удар по Мбапе.

Жиру влезе като смяна вместо Карим Бензема, но вкара два гола във вратата на Даниел Наумов, като доста от играчите отидоха да го поздравят за това, но не и Килиан Мбапе, който се обърна и тръгна в обратната посока.

''Замълчах си, бях спокоен, защото понякога тичаш, а топките просто не пристигат", заяви Жиру в интервю за интернет-секцията на вестник Екип". "Нямам претенции, че винаги давам правилните сигнали, но постоянно се старая да давам опции в наказателното поле за нашия отбор'', допълни той.

А днес Мбапе заяви, че е бил "малко засегнат'' от напрежението, което расте около отбора от коментарите на Жиру.

''Това, което той казва, не ме притеснява повече от което и да е друго нещо около отбора", каза Мбапе по време на пресконференцията. "Той изразява чувството, което усеща, когато говори. Аз съм нападател също и имам усещането 365 пъти в играта, че не съм достатъчно търсен. По-скоро става дума за публичното говорене", каза още Мбапе.

"Аз го настигнах в съблекалнята, поздравих го за двата гола, но той не ми каза нищо. Чух за тези неща от пресата и медиите. А по-важното е, че той не казва нищо лошо'', добави младият нападател на Франция.

23-годишният Мбапе, един от най-търсените нападатели в света в момента, не смята да прави голям проблем от това.

"Ние сме на това Европейско първенство, за да представяме Франция. И това е най-важното нещо'', казва с лека усмивка нападателят на Пари Сен Жермен.

Жиру беше основен нападател на Франция по време на отлъчването на Карим Бензема заради участието му в изнудване със секс-запис, което продължи 6 години. И без Бензема "петлите" спечелиха титлата, но постоянната му добра форма принуди селекционера Дидие Дешан да го върне в отбора.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Алфа Вълкът

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "⚜️Илюминат⚜️":

    Само той ли играеше? Този, Погба, Неймар са трима непрокопсаници, които ни ги пробутват за най-добрите и дори полупенсионирания Златан все още е класи над тях.
  • 4 ЧОЧО

    1 0 Отговор
    И каде видяхте напрежение?