16 Юни, 2021 01:00 2 092 3

UEFA EURO 2020: Хърватите се чудят каква трябва да бъде позицията на Модрич на терена

  • модрич-
  • хърватия-
  • позиция-
  • полузащита-
  • англия-
  • загуба

"Големият проблем на Хърватия срещу Англия беше, че Модрич беше много близо до Ребич, което провокира много грешни подавания от Брозович", пишат медиите в Хърватия

UEFA EURO 2020: Хърватите се чудят каква трябва да бъде позицията на Модрич на терена - 1
Снимка: БГНЕС

Лука Модрич игра много изнесен напред в мача срещу Англия на Уембли и остана изолиран от играта на тима. Логично Англия спечели с 1:0. Загубата срещу „трите лъва“ в първия мач от група „D”, провокира съмнения в Златко Далич, относно позицията, на която трябва да играе халфът за националния си отбор.

Полузащитникът игра по-изнесен, в сравнение с позицията му в Реал Мадрид, където играе основна роля в изграждането на играта. Поради тази причина „ватрените“ не можаха да вземат контрола в средата на терена.

"Големият проблем на Хърватия срещу Англия беше, че Модрич беше много близо до Ребич, което провокира много грешни подавания от Брозович. Това коства контрола върху мача на хърватите“, пише местното издание „Index.hr“.

Въпреки поражението медиите в Хърватия остават оптимисти. „Загубата от Англия беше предвидима. По-добре е да си втори в групата и да се изправиш срещу втория от групата на Испания, отколкото да си първи и да играеш срещу първия от групата на смъртта“, констатира вестник „Vecernji List“, който също критикува позицията на Модрич. Златко Далич трябва да реши каква ще бъде схемата следващите мачове. „Шахматистите“ излизат срещу Чехия в следващия си двубой на Евро 2020 в петък от 19:00 ч. Българско време. Двубоят ще се играе на „Хемпдън парк“ в Глазгоу.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 урко

    0 5 Отговор
    тоя клоун с въженцето на главата позицията му е фкенефа
  • 2 Митко чичо Митко

    1 5 Отговор
    Да го пробват на вратарския пост, ще е много интересно!
  • 3 Гост

    3 1 Отговор
    Добре , че не гледам спорт за да хабя нерви на вятъра и време.