Last news in Fakti

15 Юни, 2021 20:52 2 909 14

UEFA EURO 2020 Португалия трябваше да потрепери срещу Унгария, но спечели убедително

  • роналдо-
  • дузпа-
  • унгария-
  • евро 2020-
  • португалия-
  • герейро

Кристиано Роналдо и компания победиха с 3:0, след като поведоха в 84-ата минута

UEFA EURO 2020 Португалия трябваше да потрепери срещу Унгария, но спечели убедително - 1
Снимка: БГНЕС

Португалия започна защитата на европейската си титла с убедителна победа, след като разби Унгария с 3:0 в мач от група "F" на Евро 2020. На стадион „Пушкаш Арена“ в унгарската столица Будапеща трибуните бяха пълни до максималния си капацитет от 60 000 зрители, тъй като няма ограничения заради COVID-19, а Рафаел Герейро (84) и Кристиано Роналдо (87-дузпа, 90+2) вкараха головете. Суперзвездата на португалците подобри два рекорда още с попадането си в титулярния състав. Той се превърна във футболиста с най-много мачове в големи турнири (Европейски и Световни първенства) с 39 мача за Португалия. Досега рекордът се държеше от Бастиан Швайнщайгер, който има 38 мача за Германия. Роналдо е и първият играч, който взима участие във финалната фаза на пет Европейски първенства.

"Мореплавателите" взеха инициативата от самото начало и в 5-ата минута направиха първата опасна атака, завършила с точен удар на Диого Жота от границата на наказателното поле, но Петер Гулачи спаси и изби топката в корнер. В 19-ата минута Кристиано Роналдо бе изведен зад защитата на "маджарите" и пропусна сам срещу вратаря Гулачи, но и да беше реализирал гол, той нямаше да бъде зачетен заради отсъдена засада.

След половин час игра Бернардо Силва центрира и Роналдо се извиси над всички, но отправи неточен удар с глава. Десет минути по-късно Диого Жота бе близо до откриване на резултата след пас на Нелсон Семедо, но ударът му бе отразен от Гулачи. В 43-ата минута Кристиано Роналдо направи грандиозен пропуск, след като засече с крак центриране отляво и от 2-3 метра прати топката над вратата.

Веднага след почивката португалците отново тръгнаха в атака и в 47-ата минута Бруно Фернандеш центрира от корнер, а Пепе игра с глава, но Гулачи плонжира и спаси слабия удар. Три минути след това Адам Салай опита удар от около 25 метра, но не затрудни Руи Патрисио.

В 54-ата минута Роланд Шалай падна на терена и започна да се превива, след като имащият жълт картон Рубен Диаш го плесна през лицето с ръката си, но Джунейт Чакър не видя повод да отсъди нарушение. Скоро след това Руй Патрисио отрази без проблеми шут на Роланд Шалай от границата на наказателното поле. Португалците продължиха да търсят по-активно гола и в 68-ата минута Бруно Фернандеш шутира силно от около 30 метра и след намесата на Гулачи топката премина на сантиметри покрай вратата.

В 80-ата минута влезлият като резерва Шоболч Шон се откъсна зад отбраната на Португалия и реализира гол, който не бе зачетен заради вдигнати флаг на страничния съдия за засада. Четири минути след това Рафаел Герейро шутира от движение в наказателното поле на унгарците и след рикошет в крака на Вили Орбан топката се озова в мрежата за 0:1. След по-малко от 120 секунди Вили Орбан фаулира Рафа Силва в наказателното поле и Джунейт Чакър посочи бялата точка. Така в 87-ата минута Кристиано Роналдо реализира дузпата и стана най-резултатният футболист на европейски първенства с 10 гола, задминавайки френската легенда Мишел Платини. В добавеното време Кристиано Роналдо вкара второ попадение и оформи крайния резултат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек

    11 14 Отговор
    Мача беше ОК и не заради Роналдо и компания а зади публиката.Не очаквах,че Унгария ще позволи на 70 000 фена да се съберат на стадиона ,което прави КОВИД пандемията пълна измишльотина в очите на хората.Както и да е,Портосите биха заслужено с двоен рикошет,измислена дузпа и поредната засада на Роналдо.Ама на кой му пука,нали?

    Коментиран от #4, #7, #10

  • 2 Толкова млада

    2 3 Отговор
    А вече маджарица...
  • 3 qwerty

    8 7 Отговор
    с тая засада ги итрепаха маджарите. страничния изчака да вкарат и вдигна флага, но то така се прави с аутсайдерите. тъпо

    Коментиран от #5

  • 4 Петре

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек":

    Тези 60 хиляди са ваксинирани.
  • 5 Анонимен

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "qwerty":

    Имаше си засада, но много късно я показа.
  • 6 Балеринковс

    1 11 Отговор
    Ronaldo Пипирутката
  • 7 АГЕНТ „НИКОЛАЙ”

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек":

    ....АБЕ КОЛБАС ЕГЕШ МЕГЕШ КАКЪВ ФУТБОЛ ПОКАЗАХА ,КАКТО КАЗВАШЕ БАЙ ТОШО РУШЕНЕ РУШЕНЕ И КВОТО СТАНЕ ЕЙ ТОЯ РО НА ЛДО Е ГОЛЯМ ШПЕК В Г .ЗА НА НЕКАДЪРНИЦИТЕ
  • 8 Пиндьо

    1 5 Отговор
    Роналдо ж......... орг......
  • 9 ЖЕНЕНИЯТ ФЕН НА ВИЛЯРЕАЛ, РОДЕН В ДУЛОВО

    5 0 Отговор
    Стойнев, УнгВАРия трябваше още срещу наш'те бездарници да отпадне, евала на Португалците, че отмъстиха за нас Българите.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 ЦСКА умре

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек":

    А когато УнгВАРия победи България, НЕ РЕВА, НАЛИ?
  • 11 Де бре навитак

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ЖЕНЕНИЯТ ФЕН НА ВИЛЯРЕАЛ, РОДЕН В ДУЛОВО":

    Дааа, целия португалски сектор беше с плакати "дойдохме тук да отмъстим за българите".

    Добре, че отидоха унгарците, а не ние. Щяхме политкоректно да пуснем само 10 хил., а за игра да не говорим - важното щеше да бъде, че сме търкали рамо с Роналдо.
  • 12 Де бре навитак

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ЖЕНЕНИЯТ ФЕН НА ВИЛЯРЕАЛ, РОДЕН В ДУЛОВО":

    Апропо, как "жененият фен" има над 16 символа в името?

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЦСКА умре

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Де бре навитак":

    Тук не е като в гол точка бг (пиша сайта с думи, понеже от Факти нарочно забраниха да публикуваме линковете към каквито и да било сайтове), максимумът тук е 48 символа.