16 Юни, 2021 07:00 2 505 1

Буфон гони следващия Мондиал - завръща се в родния си клуб

  • джанлуиджи буфон-
  • футбол-
  • парма-
  • ювентус-
  • серия а-
  • серия б

43-годишният ветеран отказа да прекрати професионалните си футболни изяви въпреки твърденията за евентуално оттегляне от спорта

Буфон гони следващия Мондиал - завръща се в родния си клуб  - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон си избра клуб, в който да продължи кариерата си, съобщи “Goal.com”.

43-годишният ветеран отказа да прекрати професионалните си футболни изяви въпреки твърденията за евентуално оттегляне от спорта. Италианецът ще се завърне в Парма, в който игра от 1995 до 2001 година.

Договорът на Буфон с Ювентус изтича на 1 юли и се очаква веднага след това преминаването му при “кръстоносците” да бъде официализирано.

Още през май месец вратарят обяви, че ще напусне Ювентус през лятото. За последно той излезе на терена с фланелката на “бианконерите” във финала за Купата на Италия срещу Аталанта, където с няколко страхотни спасявания успя да осигури трофея на любимия си отбор.

Буфон е имал оферти от множество тимове от цяла Европа, включително и Балканите, но в крайна сметка е решил да помогне на родния си клуб Парма да се завърне в Серия А.

Според Фабрицио Романо главната цел на ветеранът е да бъде повикан като втори или трети вратар за Световното първенство в Катар догодина.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 историята

    0 1 Отговор
    и ще го настигне като мондиала в Русия.