Last news in Fakti

16 Юни, 2021 11:58 1 235 0

УЕФА гарантира място на Ювентус в Шампионската лига

  • ювентус-
  • шампионска лига-
  • гаранция-
  • място-
  • уефа-
  • суперлига

Бианконерите бяха заплашени от изхвърляне от турнира заради отказа си да се оттеглят от Суперлигата

УЕФА гарантира място на Ювентус в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

От УЕФА официално са информирали Ювентус, че участието на отбора в следващото издание на Шампионската лига е гарантирано, предаде агенция АНСА.

“Бианконерите” бяха заплашени от изхвърляне от турнира заради отказа си да се оттеглят от Суперлигата. Първоначално от европейската централа се заканиха да санкционират жестоко и Юве, и другите два останали клуба - Барселона и Реал Мадрид, които също са категорични, че няма да напуснат предизвикалия трус проект за нова надпревара.

УЕФА дори беше открила дисциплинарна процедура срещу бунтарите, но после “замрази” всичко, след като швейцарски съд предупреди, че от Нион нямат юрисдикцията да наказват в този случай.

По-късно се появи информация, че Барса и Реал са получили същите писма, с които им се гарантира, че през есента отново ще са част от ШЛ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА