Last news in Fakti

16 Юни, 2021 19:27 1 633 2

Режат наградния фонд на "Уимбълдън"

  • уимбълдън-
  • тенис на корт-
  • тенис-
  • награден фонд

Най-голям удар ще получат победителите на сингъл, които ще приберат по 1.7 милиона паунда - с 650 хиляди по-малко от преди две години

Режат наградния фонд на "Уимбълдън"  - 1
Снимка: БГНЕС

Наградният фонд в тазгодишното издание на "Уимбълдън" ще бъде малко над 35 милиона лири или с 5.2 % по-малък от 2019, когато турнирът бе проведен за последно. Най-голям удар ще получат победителите на сингъл, които ще приберат по 1.7 милиона паунда - с 650 хиляди по-малко от преди две години.

"Този сезон е огромно предизвикателство за всички тенисисти и заради това ние искахме да запазим или увеличим наградния фонд за тези, които отпадат в по-ранните кръгове. Само по четирима тенисисти от двете схеми (всички полуфиналисти и съответно финалистите) ще получат по-малки суми, отколкото през 2019", съобщават организаторите.

В резултат на решението от "Ол-Инглънд клъб", участниците в квалификациите ще заслужат близо по 17.5 % повече от наградния фонд, а тенисистите в схемата за инвалидни колички - по 17 % повече.

Финалите в схемите на сингъл за мъже и жени ще бъдат играни пред пълни трибуни с по 15 хиляди души на Централния корт.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тази простотия

    2 7 Отговор
    Не бих отделил и 5 секунди от животът си за нея.Група безделници се събрали и гледат една топка.Тъпотия.Сред природата хора.Или с приятелите, децата и семействата.

    Коментиран от #2

  • 2 Стрина Пена

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тази простотия":

    Въпрос на вкус .... Казало кучето и си близнало под опашката