Last news in Fakti

18 Юни, 2021 13:32 1 568 1

UEFA EURO 2020: Шотландци вдигнаха на крак полицията в Лондон

  • шотландия-
  • евро 2020-
  • англия-
  • футбол-
  • фенове-
  • полиция

Битката за Британия срещу Англия е на „Уембли“

UEFA EURO 2020: Шотландци вдигнаха на крак полицията в Лондон - 1

20 000 шотландци от така наречената Тартан Арми ще атакуват днес Лондон, за да се опитат да гледат по някакъв начин Битката за Британия срещу Англия на „Уембли“. Към тях ще се прибавят и още други хиляди техни сънародници, които живеят в и около столицата на Обединеното кралство. Билети за мача обаче имат едва 2800 от тях, което ще принуди другите да гледат мача в някой от фензоните.

Именно заради тях полицията в Лондон от вчера е вдигната на крак, защото шотландците искат да се съберат на едно място, а не в подготвени от УЕФА зони. Причината е, че те не искат да се събират заедно с местни запалянковци, което, разбира се, може да доведе до стълкновения.

Днес цял Лондон на практика ще бъде поставен в извънредно положение, а край „Уембли“ ще бъде издигнат истински стоманен обръч от полицаи и техника. Ще има и сериозно количество конна полиция.

Целият район около митичния стадион ще бъде отцепен, като до съоръжението ще бъдат допускани само хора с билети, като общият им брой ще е 22 500. Сред полицията има сериозни опасения, че шотландци може да проникнат в сектори за англичани, тъй като вероятно ще се сдобият с билети от различни сайтове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.