Last news in Fakti

18 Юни, 2021 14:31 4 259 10

Норвегия пред революционно решение, което ще скандализира световния футбол

  • норвегия-
  • катар-
  • световно първенство-
  • футбол-
  • футболна федерация на норвегия

Скандинавците са активни в протестите срещу домакина на форума Катар, като се оправдават с информациите за грубо нарушаване на човешките права на строителите

Норвегия пред революционно решение, което ще скандализира световния футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Тази неделя Футболната федерация на Норвегия се събира на заседание, на което ще гласува за евентуален бойкот на Мондиал 2022 от страна на местния националния тим - нещо нечувано от години насам. Скандинавците са активни в протестите срещу домакина на форума Катар, като се оправдават с информациите за грубо нарушаване на човешките права на строителите, които работят по изграждането на стадионите и другата част от инфраструктурата за Световното първенство.

Ерлинг Холанд и другите национали вече изразиха недоволството от случващото се според тях в Катар, като облякоха специални фланелки преди изминалите си световни квалификации. На тениските пишеше “Човешки права - на и извън терена”.

Нидерландия и Германия също заявиха с фланелки недоволството си срещу евентуалното незачитане на правата на работниците в Близкия Изток, но засега техните асоциации не планират нищо повече от това. Не е изключено обаче Норвегия да бъде подкрепена, ако наистина приеме да се оттегли от форума, който трябва да се проведе през ноември и декември 2022 г.

Ако Норвегия реши да не участва на шампионата през следващата година, има опасност ФИФА да накаже федерацията с изключване от следващия Мондиал след това - през 2026 година, съобщава NRK. Така сега ръководители на футбола в Осло са изправени пред деликатен казус.

Според NRK ФИФА обмисля допълнително да глоби норвежците с 40 000 франка и по-тежкото: да спре финансирането на федерацията им.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аааа

    16 15 Отговор
    Вън от световния футбол на норвежките педофили!
  • 2 русенец

    17 10 Отговор
    Хората държат да играят в цивилизована страна! Тяхно право си е и могат да си го позволят. Във всеки случай футболът ще загуби повече, отколкото ще загуби Норвегия!

    Коментиран от #4

  • 3 Тези ли

    30 6 Отговор
    имат право да говорят за човешки права? Точно Норвегия... имам едни спомени... Днес убиецът си ползва човешките права в луксозно заведение, а убитите от него към 70 души ги няма на този свят. И това ако не е двуличие, може да е само цинизъм.

    Коментиран от #9

  • 4 Според теб

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Катар не е цивилизована страна? Тогава коя е най-цивилизованата - тази, в която голяма част от населението живее от социални помощи и купони? Цивилизацията е доста относително понятие...

    Коментиран от #5

  • 5 русенец

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Според теб":

    То и тук половината население е на държавна стипендия. Това ли ти е цивилизоваността? Да, определено различни са ни представите за цивилизацията. :) Демокрация е, можем да си позволим да мислим различно.
  • 6 Опа

    23 1 Отговор
    Нашите да ги подкрепят, те така или иначе нама да се класират в бъдещите 50 години.
  • 7 Сандо

    7 9 Отговор
    Тия изперкали северняци топка ли ще ритат или с политика ще се занимават?
  • 8 напушен

    13 0 Отговор
    БФС трябва да се присъедини към бойкота с ясна и твърда позиция!!! Никакво участие на българския национален отбор в Мондиал 2022!!!
  • 9 Ууууууу

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Тези ли":

    Ти от къде съдиш бе? Въобще запознат ли с и, че съдиш? Да ти кажа само, че е осъден, а в БГ нямаше да го намерят!
  • 10 Бесен

    0 0 Отговор
    Ахахаха ей лицемерието е голяма работа. Всички тия простестъри доят целия така наречен "трети свят' после се правят на божи кравички и лицемерничат за права.
    Ми не играйте бе - прав ви път! И без това ще ви запомнят не с играта ми с фанелките