18 Юни, 2021 17:33 2 332 3

Ботас спечели първата свободна тренировка в Азербайджан

  • ботас-
  • mercedes-
  • тренировка-
  • хамилтън-
  • верстапен-
  • формула 1-
  • азербайджан

Втори остана Хамилтън, трети се нареди Верстапен

Ботас спечели първата свободна тренировка в Азербайджан - 1
Снимка: БГНЕС

След разочароващото си представяне в уикенд за Гран При на Азербайджан преди две седмици, пилотът на Mercedes Валтери Ботас направи ударно началото на този за Гран При на Франция, след като спечели първата свободна тренировка на „Пол Рикар“.

Финландецът направи своята най-бърза обиколка за 1:33.448, като по този начин той бе с 0.335 секунди по-бърз от своя съотборник Люис Хамилтън. Сесията на Ботас обаче не започна толкова оптимистично, след като той допусна грешка на втори завой и премина през високите легнали полицаи от външната страна на пистата. Тази екскурзия на финландеца в широката зона за сигурност доведе до нуждата от няколко поправки по неговия болид, които според тима ще струват стотици хиляди паундове.

Именно поради тази причина, от лагера на световните шампиони се оплакаха на състезателния директор Майкъл Маси за агресивността на изкуствените неравности. Австралиецът обаче заяви, че те са там за да накарат пилотите да се придържат към границите на трасето, но все пак ще погледне за тяхната агресивност.

Ботас не бе единственият пилот, който посети широките зони за сигурност на „Пол Рикар“, като освен него това направиха още и Мик Шумахер, който се завъртя още в първата си обиколка след излизането от бокса, Себастиан Фетел, който се удари в стената, Карлос Сайнц, Макс Верстапен е други. Самият Верстапен даде третото време в сесията, като той остана на 0.432 от лидера, след като така и не успя да намери същото темпо с меките гуми, което успяха да намерят в Mercedes.

Доказателство за тези проблеми на нидерландеца бе и скоростта на неговия съотборник в Red Bull Серхио Перес. Победителят от надпреварата в Баку даде четвърто време в първия час за подготовка във Франция, като той бе със само 0.313 по-бавен от Верстапен, въпреки че постигна своя резултат с твърдите сликове на Пирели, а лидера в генералното класиране направи това с меките.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оправете си заглавието!

    5 0 Отговор
    Как може да сте такива тъпаци?Боже боже. ..и да преписвате не можете!
  • 2 Сестра Галева

    5 0 Отговор
    Не ли на Франция
  • 3 Франция е!

    3 0 Отговор
    Аз писах пост номер 1.Ама така е когато журналята пишат без ум в главите.И не си правят редакция и проверка.