18 Юни, 2021 21:05 2 273 0

UEFA EURO 2020: Хърватия ще трябва да се бори със зъби и нокти за класирането си напред

  • хърватия-
  • чехия-
  • евро 2020-
  • равенство-
  • класиране-
  • шик-
  • дузпа-
  • перишич

"Шахматистите" стигнаха само до равенство срещу Чехия

UEFA EURO 2020: Хърватия ще трябва да се бори със зъби и нокти за класирането си напред - 1
Снимка: БГНЕС

Хърватия и Чехия завършиха 1:1 на "Хемпдън Парк" в Глазгоу втория си мач от група "D" на Евро 2020. "Шахматистите" стартираха груповата фаза с минимална загуба 0:1 от Англия на "Уембли" и след днешното равенство имат точка в актива си, докато чехите спечелиха с 2:0 срещу Шотландия в Глазгоу и засега оглавяват групата с 4 точки и поглеждат към следващата фаза.

Чехите започнаха по-активно и още в 3-ата минута удар на Томаш Калаш от границата на наказателното поле бе блокиран от бранител на няколко метра пред голлинията. "Ватрените" имаха шанс в 10-ата минута, но Деян Ловрич шутира от пряк свободен удар високо над вратата. Две минути след това Якуб Янкто шутира над напречната греда на отсрещната врата. В 18-ата минута Патрик Шик получи топката на добра позиция пред вратарското поле, но не успя да отиграе добре топката и Ливакович нямаше проблеми. Пет минути по-късно Лука Модрич намери по земя непокрития Иван Перишич, който шутира от около 15 метра право в ръцете на Вацлик.

В 33-ата минута при центриране в наказателното поле на "шахматистите" Дян Ловрен удари с лакът Патрик Шик, който легна на терена с окървавен нос. Съдията Карлос дел Серо Гранде получи сигнал от ВАР и прегледа ситуацията, след което посочи бялата точка, а в 37-ата минута потърпевшият Патрик Шик реализира дузпата за 0:1, а това бе третият му гол от началото на шампионата. Хърватите имаха шанс веднага да отвърнат на удара, но Анте Ребич шутира покрай вратата от изгодна позиция. Крамарич шутира от дистанция в 44-ата минута, но не затрудни Томаш Вацлик.

Веднага след почивката "ватрените" хванаха неподготвена чешката защита и изведеният по лявото крило Иван Перишич първо финтира бранител, а след това с фалцов удар вкара красив изравнителен гол за 1:1. Хърватия продължи да контролира играта и въпреки това в 52-ата минута Томаш Соучек имаше възможност да даде нов аванс на Чехия, но ударът му от далечна дистанция прати топката на сантиметри покрай вратата.

Футболистите на Златко Далич играеха по-добре, докато чехите се отдръпнаха назад и изглеждаха уязвими. Въпреки това те продължаваха да бъдат опасни при статични положения и неточности от своя съперник. В 73-ата минута резервата Никола Вашич шутира отдалеч покрай вратата. До края на мача хърватите по-активно търсеха победата, но така и не успяха да стигнат до пълен обрат.

В последния кръг Хърватия играе с Шотландия, а Чехия ще се изправи срещу Англия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА