Last news in Fakti

19 Юни, 2021 13:49 2 346 18

Проектът за нов стадион на ЦСКА е замразен

  • цска-
  • българска армия-
  • стадион българска армия-
  • стадион

Учредяването на съвместно дружество "Спортни имоти Българска армия АД" също е зациклило и постъпки за пристъпване към подписването на каквито и да е договори няма нито от страна на ЦСКА, нито от държавата

Проектът за нов стадион на ЦСКА е замразен - 1
Снимка: БГНЕС

Проектът за изграждането на нов стадион на мястото на "Българска армия" е замразен, пише „Тема Спорт“. Така феновете ще трябва да чакат още неизвестно колко дълго, за да видят модерно съоръжение на мястото на настоящия дом на "армейците". Учредяването на съвместно дружество "Спортни имоти Българска армия АД" също е зациклило и постъпки за пристъпване към подписването на каквито и да е договори няма нито от страна на ЦСКА, нито от държавата.

Така от октомври 2019-та, когато бе анонсирано то да бъде образувано, вече повече от година и половина няма развитие около него. В момента ведомството е ръководено от служебния министър Андрей Кузманов, чието единствено изказване по темата бе на 20 май и също индикира за стопирания процес.

"Процедурата е в задънена улица. Доразглеждат се документите за това дружество между министерството и футболния клуб ЦСКА. Има договорености, но до момента това общо дружество не съществува. Не е регистрирано в съда. Проверяваме какъв е случаят", каза той преди месец, но оттогава няма публично изявление по темата и никой дори не повдига въпроса.

От "Армията" пък не излизат абсолютно никаква информация за строежа на нов стадион, като най-вероятно причината за мълчанието е пасивността на институциите и държавата. От ЦСКА бяха заявили готовност за инвестиции, като дори се спрягаше участието на датски консорциум. Към момента е ясно, че за строеж на нов "Арена ЦСКА" може да се мисли най-рано през 2022 година. Тази тема изобщо не е на дневен ред в последно време и дори от Борисовата градина спряха да я коментират. От началото на годината от червения клуб рязко намалиха активността си по темата със стадиона.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един Човек

    3 5 Отговор
    Докато Тиквата дойде на власт, демек, нов стадион на кукуво лято! Поне да си бяхте направили читави тоалетни!

    Коментиран от #15

  • 2 Бонговец

    8 1 Отговор
    Хювефарма и гнездо на орли нали има?С по 65 човека публика на мач.Там държавата се намеси много енергично.Взе моите данъци и построи една чаша,която прелива от пусто в празно....Майко Българийооо....

    Коментиран от #7

  • 3 Дрън-дрън

    6 1 Отговор
    Много важно, кой пък го е грижа за едни ритнитопковци. Държавата е ограбена от мафията на герб и е пропаднала от всякъде. Има къде къде по-важни неща за решаване. Да ходят по селата, там мафията направи модерни стадиони!
  • 4 Пари за бетон и арматура а за футбола 0

    2 4 Отговор
    На гол тумбак чифте стадиони е Борисовата градина ЦСКА да играят на националния стадион
  • 5 в кратце

    1 0 Отговор
    Проектът за нов стадион на ЦСКА е замразен,като ваксините в хладилника. Държат го на -80 градуса по Целзий.
  • 6 Ще чакат да се върне “синьото” БФС

    4 7 Отговор
    Молете се Бойко да се върне. Видя се кой на кой помага. Насила ви вкараха в “А” група, но това не ви е достатъчно нали?
  • 7 Варна

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бонговец":

    Тези стадиони са държавна собственост все още. Защо държавата не се грижи за обектите си, а искат наем от ЦСКА.
    За Левски не се е чувало да плащат наем, дори и консумативите им ги плаща МВР.

    За Ботев и Локо Пд държавата отпусна десетки милиони за техните обекти.
    Във Варна оначе положението е трагично. Замразен строеж от години.
    Лудогорец знаем, че е галеник на държавата, по точно на шиши, буци и гела, но пък там няма фенове и градчето е много малко.

    Коментиран от #8

  • 8 Левски 1914

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    Литекс си има стадион бягайте обратно в Ловеч.

    Коментиран от #9

  • 9 Бонговец

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Левски 1914":

    Иска ти се.Нс мен пък ми се иска да не ви изхвърлят в Б окръжна група, за да продължаеаме да си ви клатим.А има и още много незнайни географски открития.Все миниатюрни отборчета от които предстои да падате за да поддържате титлата ЕВРОИДИОТ

    Коментиран от #10

  • 10 Левски 1914

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бонговец":

    Това няма как да стане защото цска ФАЛИРА Литекс – Чавдар Етрополе НЕ Е цска.
  • 11 Варна

    4 0 Отговор
    Майкъла:
    Документите за "Армията" са готови, ЦСКА няма спирачка относно строежа на стадиона от нито една институция.
    Остава само клубът да направи апортна вноска, с която да гарантира, че разполага с пари, с които да започне строителните дейности. Говорим за 20 милиона лева, които могат да се набавят и като банков кредит. За още 30 милиона продаваш за 30 години името на някоя голяма компания, както стана с "Арена Армеец" и строителството може да започва. Няма да пострада нито едно дърво, нито един храст, има достатъчно място да се строи там. Още повече, че трибуните ще се приближат към игрището с премахването на лекоатлетическата писта. Буташ всичко и градиш един нов модерен стадион, какъвто феновете на ЦСКА чакат дълги години и заслужават. Всичко е в ръцете на ръководството"

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Левски 1914

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Варна":

    Ганчев пари НЕ ДАВА той само взима и вика НИЕ СМЕ Литекс.

    Коментиран от #14

  • 13 Порно

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Варна":

    Вноската е 28 милиона лева , но не ги внасят. Искат апорт на активи ня футболен клуб , което е смешно. Пък и така държавата ще стане съсобственик на клуба , което не може да си позволи.
  • 14 Бай Стою касапина

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Левски 1914":

    Споко. Диксън ще даде 3,50ст. и ще ви гътне кабриото да си направи мол. И тогава може и да ви дойде акъла. С изключение на теб щото няма къде да се вмести.
  • 15 Пловдив майна

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Един Човек":

    Oтгoвoр

    Мaртин Cмoлeнcки и Рaдocлaв Живкoв ca cлeдвaщитe мнoгoмилиoнни трaнcфeри нa ЦCКA. Дaнo пocтигнaт кaриeритe нa нaй-уcпeшнитe Бългaрcки футбoлиcти тръгнaли oт cтaдиoн Бългaрcкa Aрмия към Eврoпeйcкия футбoл кaтo Димитър Бeрбaтoв, Любo Пeнeв, Хриcтo Cтoичкoв, Eмил Кocaтдинoв, Пeтрoви...

    Caмo c тeхнитe трaнcфeри ЦCКA щe cи пocтрoи нoв cтaдиoн!
  • 16 вили

    0 0 Отговор
    а мол ще има ли като в Левски Г
  • 17 Камата съм

    0 0 Отговор
    държавата е тотално ограбена от мафията Герб ДПС
  • 18 Нели

    0 0 Отговор
    а Мол ще има ли като на Герена