19 Юни, 2021 18:01 2 525 9

UEFA EURO 2020: Унгарците спряха Франция в Будапеща

  • евро 2020-
  • франция-
  • унгария-
  • футбол

Маджарите завършиха наравно 1:1 срещу фаворита на Евро 2020 на "Пушкаш Арена" в Будапеща

UEFA EURO 2020: Унгарците спряха Франция в Будапеща - 1
Снимка: БГНЕС

Унгария сътвори една от сензациите на Евро 2020. Маджарите завършиха наравно 1:1 срещу фаворита Франция на "Пушкаш Арена" в Будапеща. Атила Фиола откри резултата в продължението на първото полувреме. В 66-ата минута Антоан Гризман изравни.

Така "петлите" събраха 4 точки в група "F", докато унгарците имат една.

UEFA EURO 2020: Унгарците спряха Франция в Будапеща
Снимка: БГНЕС

Франция определено изигра слаб мач, а донякъде може би и подцени съперника си. В същото време домакините бяха стабилни в защита и се пропукаха едва веднъж.

В началните минути на мача и пред двете врати нямаше опасности. В 14-ата минута Килиан Мбапе намери Карим Бензема, който отправи удар от около 15 метра. Петер Гулачи изби, топката попадна в Антоан Гризман, чийто удар отблизо бе отразен от унгарския вратар. Оказа се обаче, че седмицата е в засада.

В 17-ата минута Люка Дин проби отляво и центрира в наказателното поле. Мбапе бе оставен непокрит и с глава стреля опасно покрай вратата.

UEFA EURO 2020: Унгарците спряха Франция в Будапеща
Снимка: БГНЕС

В 26-ата минута нападателят на домакините Адам Салай получи контузия и бе заменен от Неманя Николич. Малко след това Бензема се отличи с голям пропуск. Мбапе овладя топката в наказателното поле и с магичен пас намери голмайстора на Реал (Мадрид), който от дузпа стреля покрай лявата греда.

В 33-ата минута Мбапе дриблира между няколко играчи на домакините и отправи удар по диагонала, който излезе в аут. Четири минути след това удар на Погба в близкия ъгъл излезе в аут.

UEFA EURO 2020: Унгарците спряха Франция в Будапеща
Снимка: БГНЕС

В продължението на първото полувреме Унгария поведе. Атила Фиола спечели единоборство с Бенжамен Павар и намери Роланд Шалай. Крайният защитник заходи зад Павар и получи отличен извеждащ пас от Шалай. Фиола напредна и с прецизен удар откри резултата.

Втората част започна с масиран натиск на "петлите". Удар по диагонала на Дин бе блокиран от Ботка. Малко след това шут на Погба мина покрай вратата на Гулачи.

UEFA EURO 2020: Унгарците спряха Франция в Будапеща
Снимка: БГНЕС

В 59-ата минута гредата спаси унгарците. Резервата Усман Дембеле получи пред наказателното поле, справи се с двама защитници и отправи силен удар в близкия ъгъл, който срещна гредата.

В 66-ата минута Франция изравни. Лорис изрита топката в полето на домакините, а Мбапе настойчиво изпревари Него и Наги и овладя в наказателното поле. Десетката пусна успореден пас, който Вили Орбан не успя да избие. Гризман само това и чакаше и от 5-6 метра с мощен удар вкара за 1:1.

UEFA EURO 2020: Унгарците спряха Франция в Будапеща
Снимка: БГНЕС

Три минути по-късно Гризман намери Мбапе след хитро изпълнение на пряк свободен удар. Нападателят на ПСЖ стреля от въздуха, но покрай вратата. Унгария отговори с шут на Роланд Шалай, който не затрудни Лорис.

UEFA EURO 2020: Унгарците спряха Франция в Будапеща
Снимка: БГНЕС

В 81-ата минута Мбапе направи двойно с Оливие Жиру и се озова на стрелкова позиция фронтално срещу Гулачи. Нападателят отправи силен удар, който унгарският вратар изби. Минута по-късно Гулачи спаси шут на Корентен Толисо от около 20 метра.

До края на мача "петлите" упражниха сериозен натиск, но така и не стигнаха до победен гол.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо

    9 4 Отговор
    Май само Орбан не верва в ковида
  • 2 Ю.Кортес

    20 2 Отговор
    Браво Унгария
  • 3 Росен ПлевАналиев

    10 7 Отговор
    Харесват ми французити,няма евроамериканци,само афроамериканци.Обичам ги
  • 4 КАКЪВ ФУТБОЛ

    5 1 Отговор
    Играят унгарците ....Тотално катаначо НА катаначото СЪЩОТО БЕШЕ и срещу Португалия
  • 5 Без Негри в БГ

    9 3 Отговор
    Браво на Унгарците!
  • 6 Ам'чи

    8 1 Отговор
    Браво на унгарците, ача... до тук. Жалко! Ние и до там не можахме.
  • 7 Ам'чи

    4 1 Отговор
    Браво на унгарците, ама... до тук. Жалко! Ние и до там не можахме.
  • 8 Орбан

    3 4 Отговор
    Шушумигави псевдо франсета. Айде мирно
  • 9 Селски бек

    2 1 Отговор
    Много р@сис ти тука. Тиняци жалки