20 Юни, 2021 11:20 5 590 15

Наско Сираков снема доверието си към съмнителния бизнесмен Диксън

  • джоузеф диксън-
  • левски-
  • наско сираков-
  • футбол

Англичанинът даде банкова гаранция от американска финансова институция за сумата от 150 милиона долара, която мажоритарният собственик на „сините“ изпрати за проверка

Наско Сираков снема доверието си към съмнителния бизнесмен Диксън - 1
Снимка: БГНЕС

Сделката с Джоузеф Диксън за акциите на Левски е много по-вероятно да пропадне, отколкото да се осъществи. Поне такава изглежда ситуацията на "Герена" към днешна дата. Около "Герена" вече се носят слухове, че Наско Сираков все повече снема доверието си към съмнителния бизнесмен и явно не иска да рискува да даде Левски в неговите ръце, пише "Тема Спорт".

Англичанинът даде банкова гаранция от американска финансова институция за сумата от 150 милиона долара, която мажоритарният собственик на „сините“ изпрати за проверка. Очакваше се вече да има повече яснота около прехвърлянето на собствеността, но сделката остава обвита в мъгла и е пред провал.

Кандидат-купувачът бе обещал, че ще преведе начална вноска в размер на 3,5 милиона лева, но след това на пресконференцията се отметна и заяви, че това ще се случи само при финализиран договор между двете страни. Една от причините е неяснотата дали на Диксън ще му бъде позволено да построи нов стадион и мол на "Герена".

През тази седмица Сираков сподели, че чаканата сума ще бъде от огромно значение за клуба, за да може да се покрият належащите разходи за заплати към футболистите, треньорския щаб, работещите В ДЮШ и администрацията, а също така да се стартира нормално подготовка и да се направи селекция.

Мнозинството сини легенди и фенове, включително и Сираков, са разочаровани от забавянето на англичанина, който замина за САЩ, без да се знае дали изобщо ще се върне и кога може да се случи това. Затова и Наско обяви, че при възможен неуспех съществува и "План Б", Който се изразява в намиране на други спонсори и затягане на коланите. Това пък означава, че на този етап начело на Левски няма как да се завърне Мъри Стоилов.

Сираков ще проведе разговор с футболистите утре и ще им обясни каква е ситуацията. „Сините“ ще предложат нови договори на братята Цоневи, Райнов, Андриан Краев, Микулич и Михайлович, но последните двама са дали уверение, че ще останат само при стабилна финансова основа.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    47 6 Отговор
    Я! И Наско Сираков го разбра! Алилуя! Щом вождът на Левски е такъв, какви ли са левскарите? Не ми отговаряйте, ще ви изтрият отговорите.:)

    Коментиран от #2

  • 2 😁😁😁😁

    44 1 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Да не стане като онзи милиардер индиеца и Кремиковци.Спомняте ли си и той така замина и повече нищо не се чу
  • 3 Ю.кортес

    43 1 Отговор
    Кьорав ли е бил...англичанчето няма кьорав лев в джоба.Купили са му един костюм и самолетни билети...далавера някаква
  • 4 Абе обичаме Левски

    36 0 Отговор
    Но повече обичаме себе си! Ако кихне пара, ще се върне Мъри, иначе оправяйте се сами! Тези сини легенди, защо не извадят по 50 000 лева и да закрепят клуба? А този клуб ги направи хора! Щото като ученици знаем какви бяха! Таблицата за умножение не знаят, но искат с милиони да боравят! Абе я ги пращайте в "Булгарплод" на доматите, да видят колко сладък е живота!
  • 5 Или

    12 0 Отговор
    обратно ?
  • 6 хаху

    23 0 Отговор
    Поредни мошенгии и врътки, офшорки, чекмеджета, важно е пара да пада отнякъде.
  • 7 ИлиАна

    23 2 Отговор
    Ами Насето ко ши прай сега ,няма кинти
  • 8 Меринджей

    25 4 Отговор
    Тоз Наскуту много наивен ,от умрял писмо чака
  • 9 Вълко Червенков

    17 3 Отговор
    Кака Наска го е "разбрал" още в началото на аферата,но удавника се хваща и за сламка.Както писах преди време,няма нищо страшно в това Левски да поиграе няколко години с селските отбори,да натрупа опит и самочувствие и тогава да се върне сред "елита",както го направи Локо СФ,а и второто ЦСКА.И феновете ще ги уважават,а и самите ритнитипковци,ще ценят повече успеха,а не да реват само за кинти и да друсат кючеци по кръчмите.
  • 10 ДИКСЪН

    15 1 Отговор
    ДЕКА СА ПАРИТЕ
  • 11 кой

    9 0 Отговор
    още си въобразява,че някой идва на територията за да даде!
    Идват за видят какво могат да окраднат от аборигените тук
  • 12 Сандо

    5 2 Отговор
    Не зная що за птица е Джо,но знам едно - продаде ли Левски,Наско става Никой.Та заради това той стана собственик,за да си го мери с Големите и заради това трудно ще се раздели.
  • 13 Умник

    7 1 Отговор
    Джо Диксън е провал, а ЦСКА- София с нов собственик! Валтер Папазки и Winbet - нищо, че лежа 20 г. за поръчка на убийство… Сега в ЦСКА-София като ги питат как е положението - отговорът е “Убиец”! Този е единствения осъден и лежал за организиране на убийство
  • 14 Gen Gurko

    4 0 Отговор
    Този британски шушляк май ще се окаже мъжката Пени Кангас, хеликоптеропроизводителката с надутите като на Барби джуки и празна тиква. Помните ли я през девтдесета година как я разкарваха и и целуваха задника новите управляващи.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.