20 Юни, 2021 11:37 4 572 23

Диксън с официална позиция за Левски

  • джоузеф диксън-
  • футбол-
  • левски

За последния месец чух местни бизнесмени, политици, собственици на клубове, журналисти и бивши играчи да критикуват публично предложения от мен проект на Левски

Диксън с официална позиция за Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидат-купувачът на Левски Джоузеф Диксън излезе с официална позиция за моментната ситуация със закупуването на „синия“ клуб.

Ето какво гласи писмото на Диксън, изпратено до БТА:

До феновете на Левски София,

На 8 юни представих на клуба (ПФК Левски София) документи от базирана в САЩ финансова институция, които включваха определени срокове, цели и времеви рамки за предложените от мен инвестиции от над 240 милиона долара на ПФК Левски София.

За последния месец чух местни бизнесмени, политици, собственици на клубове, журналисти и бивши играчи да критикуват публично предложения от мен проект на Левски. Дълбоко оценявам и уважавам мнението и теориите им, въпреки че трябва да призная, че някои бяха доста комични, но все още очаквам някой от тях да предложи алтернативна опция или съществена финансова подкрепа за клуба, или да излезе със стратегия, с която да извади клуба от ситуацията, в която е попаднал в последната малко повече от година.

Предизвиквам тези хора, които твърдят, че са силно загрижени за бъдещето на клуба, но които са стояли и са гледали как той изпада във финансов колапс пред очите им, да предложат алтернативна стратегия на този, която аз дадох.

Също така предизвиквам критиците с техните скептични предположения логично и рационално да обяснят как точно чуждестранен инвеститор ще успее да "измъкне" нещо в краткосрочен план от организация с отрицателни финансови потоци, сериозни дългове и никакви средства.

Докато чакам критиците да съберат "идеите" си и да дадат на феновете на Левски техните "решения", бих искал през тази седмица да ви представя нашия план за Левски, който ще ви бъде предоставен, с огромната надежда, че местната бюрокрация и дълбоко вкоренения вътрешен скептицизъм няма да блокира, а с това и да попречи тази сделка да бъде осъществена и клубът да получи надежда и солиден инвестиционен план, който заслужава и от който отчаяно се нуждае.

Може би общата реакция през последния около месец към предложените от нас инвестиции в Левски София показват на всички много ясно и точно защо директните чуждестранни инвестиции в България, уникална и много красива страна с безграничен потенциал, съставляват толкова малка част от Брутния вътрешен продукт.

Продължаваме да чакаме договора от адвокатите на Левски, който с оглед на ограниченото време за подготовка на отбора, очаквахме да получим и да разгледаме в САЩ в началото на миналата седмица, докато същевременно уреждаме другите по-комплексни и сложни компоненти на сделката.

Искрено се надяваме, че това няма да доведе до допълнително отлагане на така нужната финансова инжекция за клуба.

Очаквам да дойда отново в София много скоро, за да започнем този проект и да върнем този велик клуб на мястото, на което трябва и заслужава да бъде.

Джоузеф У. Диксън


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рад

    18 3 Отговор
    Тоя чак отворено писмо е написал за разлика от Томов и индиеца НАНАЙ купувачите на ЦСКА преди години, е значи по лошо няма да стане.
  • 2 Видял

    17 3 Отговор
    ги е колко пари струват !
  • 3 Грачо

    25 0 Отговор
    Ха ха. То в тая държава всеки иска но не дава. Освен акъл дето и него няма.
  • 4 00014

    26 0 Отговор
    Спонсорът на Диксън чака да види резултата от изборите. Плаши се от "г-н Магнитски"!
  • 5 русенец

    20 6 Отговор
    Като го слушам, все едно говори Георги Пирински. Много думи и никакъв смисъл. Хлапето да не е завършило в АОНСУ?
  • 6 Абе тоя е бил на проби в ЦСКА

    12 1 Отговор
    Да не би там нещо да са го.........! Че има такава мания да спаси Левски и да им натрие мутрите? Освен това, писаното от него е на ниво интелектуалец, а всички футболисти ходеха на училище за да спят на спокойствие! Тоя кога успя да прочете букварите че да се извиси толкова над останалите, е тука нещо има гнило!
  • 7 Ехх, колко жалко е да си говедо!

    15 7 Отговор
    Dick за "Леевски" ОЛЕ!

    Коментиран от #8

  • 8 Чавдар Етрополе

    7 7 Отговор

    До коментар #7 от "Ехх, колко жалко е да си говедо!":

    ЦСКА винаги ще е наш отбор, наша кръв!
  • 9 Диксън

    11 0 Отговор
    Дека СА парите

    Коментиран от #20

  • 10 Ха ха ха🤣

    18 2 Отговор
    Някой играе "ва банк", но не мога да разбера защо!? Ако целта са терените на Герена за да се построят офиси, магазини и жилища - идеята е закъсняла с поне 12 години. София е Препълнена с офис и търговски площи от висок клас. Да набуташ 400.000.000 лв в несигурен пазар като българския и при липса на функционираща правосъдна система е абсолютна авантюра, освен ако не си свързан с хората, които управляват тази система. Нещата видимо зациклиха веднага след обявяването на The Magnitsky act и слуховете за "раздяла" с активите на един корпулентен тип. Дали целта не е била препиране на едни огромни суми, през "каузата по спасяването на ФК Левски"?!?... Скоро ще се разбере.

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    1 0 Отговор
    Защо ме изтри, халка или падал.
  • 13 Ну.погоди

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха ха🤣":

    Молове се строят и ще се строят и за напред.Това че ти си ПРИПОК твоето мнение не меродавно.

    Коментиран от #17

  • 14 Ханс

    6 0 Отговор
    На тоз един шут и да изчезва нанякъде. Стартира план Б.
  • 15 Плюс-минус

    2 0 Отговор
    Като го гледах по тивитата, липсват му първите 7
  • 16 CSKA

    1 1 Отговор
    И този иска да си прокара идеите на гърба на феновете, ама това в България няма как да стане. Тази бюрокрация и държавен апарат НИКОГА не могат да поемат отговорност и да решават проблемите. Всеки вдига рамене, казвайки , че не е от неговия ресор и те препраща към друга институция. За това сме в това положение и НИКОГА няма да се оправим.
  • 17 Кухорог

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ну.погоди":

    Само да знаеш отбора от ГейАрена какъв резил го чака...
  • 18 Пенчо

    2 2 Отговор
    Прост материал проста държава,колкото по бързо на терминал 2 толкова по добре.
  • 19 Бай Стою касапина

    4 3 Отговор
    Диксън е оня шушон Левски 1914. А в джобчето му дрънкат три лева и петдесет стотинки.
  • 20 Мимч

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Диксън":

    Човека право си казва дека са парите.Ами парите за да ги даде човека,явно чака нашите адвокати да се почешат и начешат и да представят договора за да го подпише и преведе парите,ама нали сме все корумпета още умуват и докато се наумуват лудите ще се налудуват.Дано не провалят сделката....
  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 3 Отговор
    Много гнусно и арогантно писмо...
    Господинът явно бърка феновете на Левски с тъпите американци.

    Коментиран от #23

  • 22 Порно

    3 0 Отговор
    Вие неразбрахте ли , че идеята за строителство на Герена е обречена? Ако беше лесно , досега да са го откраднали.
  • 23 Фери

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    По-тъпи най-тъпи сте.Да бъдете изхвърлени от спорта завинаги