Last news in Fakti

22 Юни, 2021 16:20 4 731 31

Левскари искат Общо събрание, за да уволнят Сираков и Тити Папазов

  • тръст синя българия-
  • левски-
  • наско сираков-
  • тити папазов-
  • общо събрание-
  • надзорен съвет

"Тръст "Синя България" иска да изкаже дълбоката си загриженост за случващото се в любимия ни клуб, но не само", пише в декларацията

Левскари искат Общо събрание, за да уволнят Сираков и Тити Папазов - 1
Снимка: БГНЕС

От Тръст "Синя България" обявиха, че официално са внесли искане за свикване на Общо събрание на акционерите, като сред основните им желания са избор на нов Надзорен съвет, както и освобождаване от отговорност на текущия. В момента членове на Надзорния съвет са Наско Сираков, Константин Папазов и представителят на феновете Петър Ганев.

Публикуваме съобщението на Тръста без редакторска намеса:

УС на Тръст "Синя България" иска да информира синята общественост, че на основание чл. 223, ал. 1 от Търговския закон, като притежател на повече от 5% от регистрирания капитал на дружеството, официално внесохме в деловодството на ПФК "Левски" АД искане за свикване на Общо събрание на акционерите.

Предвиденият дневен ред включва доклад за дейността на Управителния съвет на Дружеството и постигнатите резултати за изминалата година, представяне на изготвената план-програма за развитие на Дружеството, избор на нов Надзорен съвет, както и освобождаване от отговорност на текущия. Също така, отново включваме предложението си за изменения в Устава на Дружеството, които да гарантират неприкосновеността на клубните символи на Левски, което беше отхвърлено от мажоритарния акционер на предното Общо събрание.

С това си действие, Тръст "Синя България" иска да изкаже дълбоката си загриженост за случващото се в любимия ни клуб, но не само. От създаването си, нашата организация е работила единствено и само за добруването на Левски. Водени от това желание, ние неведнъж сме влизали в конфронтация с всички досегашни собственици. Същевременно, в годините доказахме възможностите си за конкретни действия в полза на клуба, съвместно както с ръководствата на ПФК Левски, така и с целокупната левскарска общност.

Изхождайки от гореизложеното, предвид критичната историческа ситуация, в която се намира Левски и спазвайки разбирането ни за следване на институционален подход, ние смятаме, че най-подходящият, легитимен и авторитетен форум за взимане на общи решения за бъдещето на Клуба ни е именно Общото събрание на акционерите. В допълнение искаме да добавим, че на 17.07.2021г. ще е изминала точно една година от предното такова.

Очакваме от ръководството на ПФК Левски да свика ОСА в най-кратък срок.

С уважение,
УС на Тръст "Синя България


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Закъснели

    36 1 Отговор
    са даже !
  • 2 русенец

    33 10 Отговор
    Какво значи да уволниш собственик на нещо? Май наистина на левскарите им има нещо.
  • 3 русенец

    23 6 Отговор
    Тези стъкита защо не се кандидатират за парламента примерно, за президент или просто за зоологическата градина? Че те са направо нов биологичен вид!
  • 4 За кого трябва да се гласува на 6 за да

    7 6 Отговор
    Спаси Левски някоя нова партия да България левскарска партия ли е ако е да я правим първа и да помогне на Левски!!
  • 5 Бурмата

    42 2 Отговор
    Викнете и Тиквата. Уволнете го и него. Защото той ви е..б.а мамата
  • 6 Едно към 1

    27 3 Отговор
    Утре Сираков връща акциите на Божков чрез Диков.

    Коментиран от #23

  • 7 ХА ХА ХА

    27 6 Отговор
    Тия двамата СИРАСОВ и ПАПАЗОВ .....отдавна трябваше да бъдат изгонени !!!! И двамата за нищо не стават ....като капуши са се впили във ЛЕВСКИ , да смучат парите му !!!!

    Коментиран от #9, #25

  • 8 Хаха

    33 4 Отговор
    Споко бе юнаци , във "в" група също ритат топка. Даже по-добре от левскарите.
  • 9 ИЛИ АНА

    24 3 Отговор

    До коментар #7 от "ХА ХА ХА":

    MA KAK ШИ ГИ ГОНЯТ ,А ЧИ НАСКО КО ШИ РАБОТИ

    Коментиран от #13

  • 10 Хаха

    22 4 Отговор
    Ще събличат Раев скоро май... Лошото е, че после и Шиши вече няма да им пуска по някой лев... Остава да връщат акциите в Дубай при Черепа
  • 11 3.14К

    16 2 Отговор
    Да ги вземе Асен Букарев. Така компанията му ще стане със 132 души персонал. Много повече от Автомагистрали и ще може да взема много по-големи кредити. Сега с 200-300милиона, които е взел има само за мол.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ХА ХА ХА

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "ИЛИ АНА":

    Ми чичо ти НАСКО , ще работииии .....НИЩО , ЧЕ най го може туй нещо !!!! Събрал си е много
    мангизи за нищоооо не свършена работа , даже и левскарите му дофнесоха, ЧЕ не му стигаха за премия !!!
  • 14 И какво

    12 9 Отговор
    ще стане!!!???" Преоблякъл се Илия и пак в тия" както казва народа! Това АКО се случи означава едно - Левски фалира, отива във " N" - та група и оттам в небитието! Тия смотаняци дето обиждат Сираков преименовайки го на Раев, нито имат името, нито славата, нито приноса на Сираков, а за съпругата му Илияна Раева да те говорим!!! Никому неизвестни анонимници! Ако сте толкова безкористни ПОМАГАЙТЕ!!!! Аз например освен всичко към сметката на телефона заделям ежемесечно за каузата Левски (без да съм на първо място Левскар, обичам си отбор от моя град, отбор със 100г. история, от Софийските харесвам Левски, което не ми пречи да " викам" за ЦСКА, когато играе с чужд отбор ЗАЩОТО за мен футбола е ПРЕДИ всичко спорт, а в спорта врагове няма, има съперници, а истинския спортист винаги уважава съперника) ТА - КОЛКО ГО ПРАВЯТЫ колко заделят, !!!??? Биле сте милиони, биле сте много, хайде да не сте милиони, един да сте, половин да сте, четвърт милион да сте, по лев, два да заделяте на месец това 3-4 милиона годишно!!!!! РАЗБИПАТЕ ЛИ!!!?? и то без билетчетата, абонаментните карти, аксесоари и т.н. и т.н. Направете го, нека се усети наистина рриноса ви и тогава говорете! Това важи и за поразглезените фенове на ЦСКА, вкарайте пари и тогава се сърдете на Гришата Ганчев, а то само с претенции не става!!! Не е достатъчно само да дерете гърла, а " най-организираните" и да се бият и плюят по стадионите, да събличат футболисти и т.н. с което да се смятат за велики! ТАКА ЧЕ ВМ

    Коментиран от #17, #21

  • 15 ГЕРЕН

    7 1 Отговор
    ВРЕМЕ Е.... НО ВСЕ ПАК МАЛКО
    ШАНС ДО 7 07 2021.НАПРАВИ НИ
    НА МАЙМУНИ. ДНЕС УТРЕ УТРЕ ДНЕС. И ПЪЛЕН ОТЧЕТ НА ПАРИТЕ.
  • 16 Любопитко ????

    13 2 Отговор
    Добре , няма ли кой да ви каже истината ??? Колко дължи клуба , истината !
  • 17 Емил Велев

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "И какво":

    Емил Велев: Фалитът закъсня, трябваше отдавна да се тръгне на чисто.

    Фалит не е край. Фалит на футболния отбор на Левски няма да е за първи път, а за трети, cлeд кaтo прeз първитe 30 гoдини нa Лeвcки клубът e фaлирaл 2 пъти. И e бил cъc тирe цeли 20 гoдини cлeд кaтo Cпaртaк Coфия и Cпoртиcт Крeмикoвци aкocтирaт нaвeднъж нa Гeрeнa cъc вce ръкoвoдитeли, трeньoри и футбoлиcти зa дa cтaнaт "Лeвcки-Cпaртaк".

    Тoчнo тoзи пeриoд c тирeтo e и нaй-cилният в цялaтa cиня иcтoрия. Дори след промените от 10 ноември 1989 г. отборът връща името си "Левски – Спартак".

    На следващата година се създава чисто нов отбор от Томас Лавчис без юридическа връзка със стария и оттогава е с число "Левски1914". Бeшe им зaбрaнeнo дa изпoлзвaт eмблeмaтa, зaщoтo нe ca aвтeнтичния клуб документално и си нарисуваха нова. Но това не попречи на играта и бяха силен отбор.

    Коментиран от #18, #24

  • 18 Да ама

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Емил Велев":

    трябват финанси! След като не може да се организира фенската маса да има принос, било чрез телефонни " добавки " от поне лев, два, както пише N 14, било чрез билети, карти, аксесоари, привличане на спонсори ( ето акционери са тия юнаци, в управителния съвет имат представител, а колко спонсора привлякоха!!???) Нека и те се отчетат а не само да "кудкудякат" и всяват разкол!!! Как, кой, с кого и т.н. ще стане като фалират! Като противопоставят легендите на Левски (примерно Наско на Велев, Боримиров на Пелето и т.н.), като фракцийте се бият помежду си!!?? Тъй ли ще стане!!??? Орел, рак и щука!!! Та много е прав .... човеко, и то това наистина важи за всички "супер" фенове на левски, ЦСКА, Ботев, Локо пд, Черно море и т.н. при всичките напъна ( парата на локомотива) отива в .... свиркатааа!!!

    Коментиран от #22

  • 19 Чичо Тони

    8 0 Отговор
    "Уволняване" и "освобождаване от отговорност" са две различни неща. Та какво все пак се иска?
  • 20 цска 1948

    9 4 Отговор
    какво стана с чеченските пари на английския "спонсор"?
  • 21 каква

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "И какво":

    `слава` ?!Минала....
  • 22 юлс

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Да ама":

    Не е така. Финанси ще се намерят когато клуба е чист. Сега няма нормален стопански субект, който да иска да поеме дружество с десетки, дестеки милиони левове дълг.

    Само за справка - Локо Пд, Черно Море, Арда... са с по около 4 милиона разход на собствениците им и са в пъти по-силни от Левски.
    Защо някой да поеме дружество с 40 милиона, като с тези пари ще издържа отбор цяло десетилетие.
  • 23 Ха ха

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Едно към 1":

    Момко,в Банкя е говеждия собственик.
  • 24 Само питам

    9 3 Отговор

    До коментар #17 от "Емил Велев":

    И като имате двоен опит с фалирането,защо поне веднъж не започнахте от аматьорските дивизии????Отборът на всички власти и сега чака помощ СВИШЕ.
  • 25 Гражданин

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "ХА ХА ХА":

    Какви пари смучат, бе? То имате ли такива?
  • 26 Предлагам :

    4 2 Отговор
    Наско да го съблечем !
    После жив да го опечем !
    От много лъган син фен.
  • 27 Гацо Бацов

    5 2 Отговор
    Златка спонсор на отбора на народа !!!

    Коментиран от #28

  • 28 Бай Стою касапина

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гацо Бацов":

    Как ще го спонсорира? В натура ли?
  • 29 Cофия запад

    3 0 Отговор
    Виновен е тиквата,с рекета който тормозеше Божков,ни докара до просешка тояга....Ама и ние сме гадове,ще го разцепим...
  • 30 Селски отбор

    1 1 Отговор
    Ей,това е то неблагодарни говеда.Вие щом Наско плюете значи сте тотално приключили.Хайде ВЕСЕЛА КОЛЕДА
  • 31 Чичо Дани

    2 0 Отговор
    А хомотата Ванчо и Андейчо какво изохкаха по въпроса?
    Нали и те акционерчета го раздават ?
    Или пак си бъркат някъде?