Last news in Fakti

23 Юни, 2021 00:10 2 628 1

UEFA EURO 2020: Хърватия спечели с класа срещу Шотландия и се класира за 1/8-финал

  • евро 2020-
  • хърватия-
  • шотландия-
  • 3:1

Двубоят започна с по-агресивна игра на шотландците, но постепенно хърватите изравниха играта и...

UEFA EURO 2020: Хърватия спечели с класа срещу Шотландия и се класира за 1/8-финал - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хърватия победи с 3:1 Шотландия в последен мач и за двата отбора от група "D" на UEFA EURO 2020. Никола Влашич (17), Лука Модрич (62) и Иван Перишич (77) вкараха за "ватрените", Калъм Макгрегър (42) се разписа за "гайдарите". Така Хърватия спечели второто място в групата и чака съперника си на 1/8-финалите. Фантастичен мач направи капитанът Лука Модрич, който заедно с Иван Перишич бяха в основата на успеха.

Двубоят започна с по-агресивна игра на шотландците и още в 6-ата минута те можеха да поведат. Джон Макгин проби по левия фланг и завъртя топката към Че Адамс в наказателното поле. Нападателят на "гайдарите" обаче бе изпреварен от вратаря Ливакович, който отклони центрирането в корнер.

Постепенно хърватите изравниха играта и все по-често започнаха да поглеждат към вратата на Дейвид Маршал. И голът не закъсня.

В 17-ата минута Иван Перишич свали с глава дълго центриране от десния фланг към Никола Влашич. Нападателят на ЦСКА Москва очевидно беше подготвен и без забавяне прати топката зад гърба на Маршал за 1:0.

В 42-ата минута обаче "гайдарите" изравниха. макар и не без помощта на Домагой Вида, който изчисти топката право в краката на Калъм Макгрегър, който без забавяне я прати в долния десен ъгъл на Ливакович.

Под окуражаващите възгласи от трибуните домакините се опитаха да отвърнат на удара, но получиха трети гол. Вкара го Иван Перишич в 77-ата минута, след като засече технично с глава центриране от корнер.

Голът скова шотландците и силите им стигнаха само за два удара на Че Адамс и Маккена, които обаче не намериха целта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Утре Сзо ще каже

    1 3 Отговор
    Не е така.