Last news in Fakti

23 Юни, 2021 00:25 3 543 4

UEFA EURO 2020: Англия с минимална победа над Чехия - и двата отбора прескочиха груповата фаза

  • англия-
  • чехия-
  • 1:0-
  • евро 2020

Хората на Гарет Саутгейт ще играят срещу втория от група F, като той ще стане ясен днес,  23-и юни

UEFA EURO 2020: Англия с минимална победа над Чехия - и двата отбора прескочиха груповата фаза - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Донякъде логично, селекцията на Англия триумфира в група D на UEFA EURO 2020. „Трите лъва” постигнаха втори успех, след като победиха с минималното 1:0 Чехия на стадион „Уембли”. Втория гол на турнира за британците реализира Рахийм Стърлинг, който се разписа с глава в 12-ата минута. По този начин англичаните финишираха на първо място и не позволиха на чехите да финишират втори, след като Хърватия победи с 3:1 Шотландия в другата среща.

Хората на Гарет Саутгейт ще играят срещу втория от група F, като той ще стане ясен днес, 23-и юни. Вариантите пред Англия са три: Германия, Португалия или Франция. Илюзорен е шансът албионците да се изправят срещу Унгария, които задължително трябва да победят в дуела си с Германия и да се надяват Франция да победи Португалия в другата среща.

Чехите също продължават към осминафиналната фаза, след като техните четири точки са напълно достатъчни, за да се наредят сред най-добрите четири от завършилите трети отбори на UEFA EURO 2020.

Ранен английски щурм се разпростря на "Уембли" и той можеше да доведе до бърз гол след по-малко от две минути игра. Хари Кейн изведе прекрасно Стърлинг зад чешката отбрана. Той овладя, а Вацлик тръгна да скъсява ъгъла. Бързоногият нападател на "трите лъва" прехвърли стража, ала топката се отби в левия му страничен стълб след параболичния изстрел.

Настъпателността на британците даде резултат в 12-ата минута. Букайо Сака комбинира с Джак Грийлиш, като англичаните направиха многоходова комбинация. Халфът на Астън Вила достави меко центриране към далечната греда, където бе оставен непокрит Стърлинг и той с глава отблизо матира Валцик за 1:0.

Пресата на англичаните работеше перфектно срещу чешкия тим, който трудно организираше нападения посока вратата на Пикфорд. Чехите опитваха да изнасят топката по двете си крила, но крайните бранители на "трите лъва" бяха разположени високо по терена. В 26-ата минута Хари Кейн нанесе първия си точен удар в турнира. Капитанът на "трите лъва" бе намерен в наказателното поле на Чехия и с лекота финтира Томаш Калас. Така той си отвори път за удар, който бе нанесен, но Вацлик с лявата си ръка спря топката да не влезе във вратата му.

Чехите стигнаха до чудесна възможност за гол две по-късно. Томаш Холеш шутира силно от средна дистанция и принуди Пикфорд да се разтяга, за да направи чудесно спасяване. В 35-ата се видя нов изгоден шанс за чехите да изравнят резултата. Якоб Янкто бе потърсен в наказателното поле на Англия и опита акробатичен изстрел, но Шоу изчисти с глава. Топката отиде право в Соучек, който стреля мигновено от 20-ина метра, ала кълбото премина встрани от вратата, пазена от Джордан Пикфорд.

В 37-ата минута Люк Шоу бе вляво и центрира остро в наказателното поле на Чехия. Цоуфал постави крака си срещу кълбото, но го прати заплашително към вратата на Вацлик, който трябваше да прави спасяване и да чисти в корнер, от който не произлезе нищо вълнуващо за символичните гости в тази среща.

На почивката в игра за англичаните се появи Джордан Хендерсън, който записа първи минути с екипа на "трите лъва" на UEFA EURO 2020. Втората част стартира, както и първата. Англичаните натиснаха своя опонент, но с тази разлика, че този път нямаше гол във вратата на Томаш Вацлик. След малко повече от час игра за чехите в игра се появи 17-годишният нападател Адам Хложек. В 55-ата Хари Кейн шутира диагонално посока вратата на Чехия, но Ян Борил с тяло блокира удара на капитана на Англия.

В 68-ата минута Хари Магуайър падна в наказателното поле на Чехия и претендира за дузпа за Англия, но реферът Диаш не остана особено впечатлен от исканията на бранителя на Манчестър Юнайтед. Четири преди края Джордан Хендерсън реализира попадение, след като получи пас от Джюд Белингам, но то бе отменен, след като халфът бе в засада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    5 0 Отговор
    евро 2020 прилича на евровизия - бутат конкретни отбори май пак към финала - пак на политика отива - боклука винаги е възхваляван в днешния свят
  • 2 Чичо

    4 0 Отговор
    Жендърите с когото и да се паднат от тия три и са до там
  • 3 слаб отбор

    9 0 Отговор
    Англичаните играят крайно скучен, досаден, непривлекателен футбол. Целта им е да вкарат един гол и да си го пазят до края на мача. Такъв слаб отбор на Англия не сме виждали.
  • 4 грозен футбол

    2 0 Отговор
    Грозен футбол демонстрират англичаните. Иначе са високомерни, надменни, но играят слабо и безинтересно. По-добре да не ги гледа човек. Далеч-далеч по-добър футбол играят Белгия- уж малка държава!, Германия, Италия, Хърватска-също малка държава с 4 милиона население.