Last news in Fakti

24 Юни, 2021 09:37 998 0

COPA AMERICA 2021: Перу взе точка от Еквадор след като губеше с 0:2

  • еквадор-
  • перу-
  • копа америка 2021-
  • 2:2

За Еквадор участие в срещата взе нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо. Таранът започна срещата на пейката, но се появи в игра в 82-ата минута

COPA AMERICA 2021: Перу взе точка от Еквадор след като губеше с 0:2 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Еквадор пропусна да победи Перу в двубой от груповата фаза на Копа Америка. Двубоят между двата тима завърши при резултат 2:2. Еквадор водеше с два гола преднина до 49-ата минута, след като Пресиадо се разписа, а Тапиа си вкара автогол. Перу обаче стигна до точката благодарение на попаденията на Джанлука Лападула и Андре Карийо.

За Еквадор участие в срещата взе нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо. Таранът започна срещата на пейката, но се появи в игра в 82-ата минута.

Двубоят започна отлично за Еквадор, който поведе още в 23-ата минута. Ренато Тапиа опита да изчисти една топка след центриране в наказателното поле, но вместо това вкара топката в собствената си мрежа. Футболистите на Густаво Алфаро натиснаха съперника и създадоха нови две положения пред вратата на гостите, но с пропуски се отличиха Леонардо Кампаня и Роберт Арболеда.

В третата минута на даденото от съдията продължение Еквадор стигна до втори гол. Айртон Пресиадо се пребори за една топка в наказателното поле и с удар в долния десен ъгъл не остави никакви шансове на стража на Перу.

В началото на второто полувреме Перу върна един гол. Кристиан Куева изведе Джанлука Лападула в пеналта на домакините и той с изстрел в средата на вратата направи резултата 2:1.

Перу стигна до изравнително попадение в 54-ата минута. Джанлука Лападула се възползва от отлична контраатака, като навлезе в наказателното поле и подаде на Андре Карийо, който с прецизен удар прати топката под плонжа на вратаря.

В средата на полувремето футболистите на Еквадор имаха претенции за дузпа след разбъркване в пеналта на гостите. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което съдията Хесус Хил Мансано прецени, че няма достатъчно основания да посочи бялата точка.

След равенството Перу заема трето място в група "В с 4 точки. Еквадор са четвърти с две.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА