30 Юни, 2021 12:53 3 201 8

ФАКТИ припомня: На днешния ден през 1994 г. България сломи Аржентина (ВИДЕО)

  • сащ'94-
  • българия-аржентина-
  • годишнина

Головете за България в този емблематичен мач отбелязаха Христо Стоичков и Наско Сираков

ФАКТИ припомня: На днешния ден през 1994 г. България сломи Аржентина (ВИДЕО) - 1

На днешния ден преди 27 години българският национален отбор по футбол победи Аржентина с 2:0 в последен мач от груповата фаза на Световното първенство, провело се в САЩ.

Головете за България в този емблематичен мач отбелязаха Христо Стоичков и Наско Сираков, докато аржентинците бяха в своеобразен шок заради допинг скандала с голяма им звезда - покойния футболен великан Диего Армандо Марадона.

След това по-зрелите привърженици на футбола в България помнят подвига на "Пеневата чета", която бе спряна за финал с Бразилия на САЩ' 94 от един френски съдия. Въпреки това, да е четвърта в света по футбол си остава не малък успех, макар и със задна дата, за нашата Родина.

А ето и видео от знаменития мач България-Аржентина:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Paco

    5 3 Отговор
    ... Е и? Какво от това? Днешните пикльовци не могат да си избършат задника...
  • 2 Като гледам

    8 0 Отговор
    Май само с тези видеа ще си останем! Хубаво лято беше, но ще да е последно! Не виждам бъдещо такова поколение!
  • 3 Да бе да

    1 11 Отговор
    Бихме само защото ключовия им играч се беше нашмъркал като за световно!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 az #Победа76

    5 0 Отговор
    Велик момент, един от многото за България и българския футбол от онова лудо лято на 1994г. ! Още настръхвам щом гледам кадрите. Имахме силни индивидуални играчи, но и силна отборна игра тогава и всичко беше плод на спортната подготовка в соца и самочувствието, което нашите играчи бяха натрупали с игра в чужбина. Такъв момен се случва веднъж в живота, дай Боже на всеки да изживее подобна спортана радост и национална гордост като тези на които се радвахме през 1994г. !
  • 7 Българи Юнаци САЩ1994

    1 2 Отговор
    Аржентина пусна България в САЩ защото Богдан Дочев не отбеляза играта с божията ръка на Марадона срещу Англия в Мексико 1986 руснаците победиха в уреден мач с 5-6 гола разлика с надежда че ще се класират за финалната фаза при условие че българите бяха загубили от аржентинците заради този резултат Стоичков не стана едноличен гол майстор в САЩ 1994
  • 8 Нещо различно

    0 0 Отговор
    Ето с такива новини трябва да започва денят ,писнани от негативизъм успешен ден на всички.