Last news in Fakti

2 Юли, 2021 16:07 1 470 0

Жребият е хвърлен! Ето срещу кого се изправят "лъвиците" ни на Евроволей 2021

  • евроволей 2021-
  • жени-
  • женски национален отбор по волейбол-
  • европейско първенство-
  • жребий

Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 18 август до 4 септември в България, Сърбия, Хърватия и Румъния

Жребият е хвърлен! Ето срещу кого се изправят "лъвиците" ни на Евроволей 2021 - 1
Снимка: БГНЕС

България посреща Гърция на 18 август от 20:30 часа в първия мач от Европейското първенство по волейбол за жени в зала "Колодрума" в Пловдив.

Европейската конфедерация по волейбол (CEV) обяви официално програмата на Евроволей 2021 за жени. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 18 август до 4 септември в България, Сърбия, Хърватия и Румъния.

Пловдив ще приеме двубоите от група B, четири осминафинала и два четвъртфинала. "Лъвиците", водени от Иван Петков, се паднаха в група с Полша, Германия, Чехия, Испания и Гърция.

В осминафиналите класиралите се от първо до четвърто място в Група В срещат съответно класиралите се от четвърто до първо място в група D, където са Румъния, Турция, Холандия, Украйна, Финландия и Швеция.

Белград ще бъде домакин на мачовете в Група А, където са тимовете на Сърбия, Русия, Азербайджан, Франция, Белгия, Босна и Херцеговина, четири осминафинала, два четвъртфинала, полуфиналите, както и мачовете за разпределение на медалите. Задар ще е домакин на мачовете в Група C с отборите на Хърватия, Италия, Швейцария, Унгария, Словакия, Беларус, а Клуж-Напока - в Група D.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА