Last news in Fakti

4 Юли, 2021 16:56 5 004 6

UEFA EURO 2020: Голям жест към българина, участвал в спасяването живота на Ериксен

  • кристиан ериксен-
  • д-р валентин великов-
  • валентин великов

Както е известно, на мача Дания - Финландия (0:1) халфът на "червения динамит" получи сърдечен арест, но бе реанимиран светкавично и спасен без никакви усложнения

UEFA EURO 2020: Голям жест към българина, участвал в спасяването живота на Ериксен - 1
Д-р Валентин Великов

Президентът на УЕФА - Александър Чеферин, е изпратил покана на лекаря на Лудогорец - д-р Валентин Великов, за финала на UEFA EURO 2020, който ще се играе на 11 юли на стадион "Уембли" в Лондон.

Поводът е бързата намеса на медицинския екип на стадиона в Копенхаген при инцидента с Кристиан Ериксен, част от който бе и д-р Валентин Великов.

Както е известно, на мача Дания - Финландия (0:1) халфът на "червения динамит" получи сърдечен арест, но бе реанимиран светкавично и спасен без никакви усложнения.

"За мен е голяма чест и привилегия да Ви поканя на финалния мач на Евро 2020", пише Александър Чеферин в писмото до д-р Валентин Великов.

Лекарят на Лудогорец получи наряд за пет мача от турнира - Дания - Финландия, Дания - Белгия и Русия - Дания от груповата фаза, осминафиналa Хърватия - Испания и четвъртфиналa Белгия - Италия.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    44 5 Отговор
    Българските лекари са признати навсякъде. Само у нас се отнасят с тях като с "прошляци",затова всеки който завършва медицина веднага си търси място навън.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 ПазарЖик

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    В България затова ли са само некадърници с претенции.
  • 3 бачо

    23 2 Отговор
    Докторите ни са много читави,но ги направиха търговци и от там тръгна всичко наопаки,всеки който е живял малко преди така наречената демокрация,знае какво беше лечението тогава и сега
  • 4 Абе

    4 2 Отговор
    Датчаните да понамалят Зобта
  • 5 Жоро

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Така е. В Европа като кажеш "българин" и веднага се сещат за лекар

    Коментиран от #6

  • 6 Бай Кольо

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    Или за авто крадци или за източване на кредитни карти или за проституция или за канали за трафик на хора и дрога