12 Юли, 2021 17:14 1 348 2

UEFA EURO 2020: Педри е най-добрият млад футболист на първенството

  • педри-
  • най-добър млад играч-
  • евро 2020-
  • избор-
  • награда-
  • испания

Представянето на 18-годишния халф на Испания не остана незабелязано от специалистите

UEFA EURO 2020: Педри е най-добрият млад футболист на първенството - 1
Снимка: БГНЕС

Педри Гонсалес бе обявен от УЕФА за най-добрия млад футболист на Европейското първенство. Представянето на 18-годишния халф не остана незабелязано от специалистите.

Той взе участие в шестте мача на Испания на турнира, като и в шестте започна като титуляр, натрупа 629 минути игрово време от 630 възможни. Педро стана третият най-използван испански футболист от Луис Енрике след Унай Симон и Аймерик Лапорт, който изиграха по 630 минути.

Неговата ефективност при подаванията на турнира е 92,3% (429 точни от общо 465 паса). Той измина общо 76,1км. (надминат само от италианския национал Жоржиньо – 86,6км. и Калвин Филипс – 83км., макар и двамата да са с един мач изигран повече). Максималната скорост, която Педри разви на Евро 2020 беше 30,4 км/ч. Срещу него бяха извършени 13 фала.

Един аспект, който Педри ще трябва да подобри в бъдещите си изяви, както в националния отбор, така и на клубно ниво, е водещата му роля в атака. На Европейското първенство той не стреля нито веднъж по посока на вратата на съперника.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    4 0 Отговор
    киеза е най-добрият футболист на първенството
  • 2 Обективен

    2 0 Отговор
    И аз съм за Киеза. Направи ми голямо впечатление, пробива, стреля, вкарва. Ще го купят от някой голям гранд в най-скоро време.