15 Юли, 2021 19:40 7 849 24

От БФ тенис скочиха на Гришо: Който иска да си прави бизнес, да си купи земя, да си направи тенис кортове

  • огян илиев-
  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт

Федерацията е длъжна да участва в този конкурс, защото „Национален тенис център“ е сърцето и душата на българския тенис и го е доказала с това нещо, че всеки един е добре дошъл на всяко едно мероприятие

От БФ тенис скочиха на Гришо: Който иска да си прави бизнес, да си купи земя, да си направи тенис кортове - 1

След появата на информацията, че Григор Димитров ще участва в конкурса на "Академика 2011" за наем кортовете в Борисовата градина в София, последва реакция от Българската федерация по тенис. Изказа се вицепрезидентът Огнян Илиев. Той възрази „Националния тенис център“ да бъде за бизнес, а не място, където през последните години безплатно се подготвят български тенисисти.

„Искам да изкажа моите благодарности към Григор Димитров за това, което той е направил за българския тенис през годините. Също и за някои неща, които той не пожела да направи за българския тенис. Въпреки това той заслужава аплодисменти и благодарности“, коментира Илиев пред "ДСпорт".

„Аз доколкото знам неговият роден клуб „Хасково“ има една първа концесия за тенис кортовете на „Кенана“. Там са осем корта, с два корта в зала, един от най-хубавите и големи комплекси в България. Той е любимият комплекс на българските тенисисти още от времето на 80-те години, когато беше построен“, добави той.

„Преди няколко години друг хасковски клуб, на който баща му е президент, направиха заедно с общината договорка. Там са шест корта в центъра на града.“

„Сега заявка за 13 корта от страна на Григор Димитров. Не искам да бъда циничен, но на моменти ми идва. Григор, като тенисист е получил всички неща, които са му са се полагали. Той е бил спортист на годината, почетен гражданин на Варна, почетен гражданин на Хасково. Григор е бил приет с любов отвсякъде.“

„Разправят се разни неща... В „Национален тенис център“ ще видите, че там безплатно отборите на България във възрастите 14 и 16 се подготвят и в събота заминават на Европейски първенства. Това са българските тенисисти, които се подготвят безплатно, спят и се хранят от Българска федерация тенис. Има лагери и за други деца. Там е пълно с хора и деца, които играят тенис. Там не се правят часове по 80 лева.“

„През годините всичко това се е правило – състезания, държавни първенства, държавни турнири, регионални турнири, международни турнири, лагери, съдийски курсове, треньорски курсове. Този „Национален тенис център“, който не бил с много добри финансови резултати. Не е работа на „Национален тенис център“ да печели по 80 лева на час.“

„Федерацията е длъжна да участва в този конкурс, защото „Национален тенис център“ е сърцето и душата на българския тенис и го е доказала с това нещо, че всеки един е добре дошъл на всяко едно мероприятие.“

„Ние говорим за тенис. Ние не може да бъдем хората, които ще искаме по 80 лева на час то деца. Това е бизнес. Който иска да си прави бизнес, да си купи земя, да си направи тенис кортове и да прави, каквото иска. То ще бъде негова собственост. Съжалявам. Аз обичам Григор Димитров. Той си даваше душата и сърцето и той наистина го е правил. Това не е мечтата на Григор, сигурен съм, защото тук излиза само бизнес, бизнес и пак бизнес. Хубаво, да вземем всички бази – в Хасково две, тука една, в София 13 корта. 28 корта вече имат те. Да правят, каквото искат. 28 корта тяхна собственост“, каза още Огнян Илиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    72 5 Отговор
    Малееви извършиха престъпление,чрез заменки!На никоя частна фирма не трябва да се позволява приватизация и държавна собственост на концесия,наем или друга форма на придобивка. Нито един българин не е направил и 0,01% от успехите на Джокович,който спонсорира на ляво и на дясно,а тук се краде само от държавата!

    Коментиран от #23, #24

  • 2 123

    70 5 Отговор
    Браво. Най-после някой да се възпротиви на Златотърсачката. Омръзна ни тези мръсници да живуркат на гърба на другите! Такива са и певачките като Данчо Караджов например и сие, които пък плакаха за пенсии, защото били...............необикновени хора. Надал и Федерер направиха свои академии със собствени средства, а тук тези само гледат да влачат от държавата, общината и другите граждани.
  • 3 Ам Чи

    57 9 Отговор
    Гришо и футболярите от 94 г ,сякаш че държавата им е длъжна АЛООООУ лакоми нещастници не се накрадохте не се наядохте СМЕШНИЦИ ,ТИЯ ОТ 94г АКО НЕ БЯХА НАКАЗАЛИ МАРАДОНА ЩЯХА ДА ГА ДУУФАТ А ТОЗ ПРИМАТ ДРИЖЛЮ ОТ ДЕН НА ДЕН ВСЕ ПО АНТИПАТИЧЕН СТАВА

    Коментиран от #12

  • 4 Нерзбирам

    34 3 Отговор
    А Гришо защо е почетен гражданин и на Варна?

    Коментиран от #5

  • 5 ВН МОРЕТО

    43 3 Отговор

    До коментар #4 от "Нерзбирам":

    Защото се изкъпа веднъж в морето ,и една риба го целунала по шурката
  • 6 Шокар съм 10Q

    40 3 Отговор
    МОмчето пораСна! Знае, че спорта е до време, а после си требе мръвка и таа мръвка, трябва да я вземе сега, докато още може, иначе после ще трябва да влиза в политиката, като Станка Златева, Румяна Нейкова, Мария Гроздева и т.н. та даже Пульо си каза, че ще прави партия... Храни куче да те лае!
  • 7 Чичо Тони

    25 2 Отговор
    Не разбрах, има ли конкурс с определени финансови условия или няма?

    Коментиран от #14

  • 8 Порно

    24 10 Отговор
    Появява се конкуренцията , и се почва с плач и оплюване. Тоя център от времето на бай Тошо е феодално владение. А младите състезатели са все дечица на нашите хора. И за това се плаща от бюджета.
  • 9 ДрБр

    22 8 Отговор
    Нали има конкурс? Какво плачат тогава от федерацията? Даваш най доброто предложение-печелиш!
  • 10 маде ин БГ

    16 7 Отговор
    Софето страх ги тресе, че моженякой друг да се намести в градинката. Това е драги зрителии ганювшината. И във Варна никой не може да копае, строи, полага асфалт, само Хидро фирмата в повечето случаи с подизпълнители. За това ще си стоите на едно място. Да ни е честит новия паметник на НАТО - за когото загина един български пилот.
  • 11 Абе

    20 9 Отговор
    Тоя с кви пари почна?Пиронкова продала на дядо си картините...а този???Тениса е много скъп спорт!
  • 12 Порно

    20 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ам Чи":

    Нищо даром не иска Гришо. Просто ще предложи по висок наем и ще вземе центъра.

    Коментиран от #13

  • 13 Ам Чи

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Порно":

    А дано е по друг от останалите
  • 14 Харманлийски

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Чичо Тони":

    НИ СЪ РАЗБИРА НЙЕЩО, ИМА КОНКУРС АМА НИ ГИ КЕФИ ГРИШАТА ДА СПИЧЕЛИ, КОМУНИСТИЧЕСКА РАБОТА НЯКАКВА, НИ ВИЖДАТ МОРАЛ В ДЕЙСТИВЯТА НА ГРИШАТА
  • 15 Gogo ot Ahat

    9 3 Отговор
    Ако е конкурс, даваш оферта, печелиш. ТОЧКА. Не знам тия сега какво са се разчиврили че Гришо ще им вземе хляба. Бизнеса е неразделна част от капитализма в който живеем.

    Коментиран от #19

  • 16 Дед

    13 2 Отговор
    Видно федерацията вече си е намерила наемател и цялата тая бутафория с обществената поръчка е комедиен спектакъл за балъци.Ако някой има повече право да направи нещо там,то това е наистина Гришо.

    Коментиран от #22

  • 17 getg

    10 1 Отговор
    Ако има конкурс Григор може да участва. Поне се знае , че парите му не са крадени от нас. Ако няма конкурс не може да участва. Каква вина му прехвърляте не е ясно.
  • 18 Просто бизнес

    3 3 Отговор
    К'ъв Гришо, бе?
    Като гледам с просто око се осигурява бизнес на татенцето с привлекателната марка "Григор Димитров".
    Нали не си мислите, че ще се грабне от Монако да ви дава уроци?
    А клиентелата около борисовата градина е от околните елитни квартали... Пара ще пада.
  • 19 Съдията Дред

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Gogo ot Ahat":

    Така е, всичко е бизнес. Ама на федерацийката не и се изтърва златното място, а и не и се дават парите, дато Гришо може да ги извади. Спомням си преди години на колко хора трябваше да бутам в гушите, за да заведа мои гости от чужбина да играят на тия кортове. Хората се чудеха защо е толкова сложно, като половината кортове бяха свободни. Ама ако просто трябва да платиш не е привлякателно за някои, които са свикнали да пълнят гуши без да дават пари и да правят нещо, само заради позицията си.

    Коментиран от #21

  • 20 123123

    1 4 Отговор
    защо се натиска да е в София, в Хасково няма ли нужда от кортове, няма ли деца? ама не, трябва в София да е, да го виждат всички, колко е велик.. цървула винаги си остава цървул
  • 21 Просто бизнес

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Съдията Дред":

    А какво ти дава основание да мислиш, че нещата след промяната няма да останат същите? По-високото заплащане за отбрана публика?
    Аз на кортовете на "Славия" в Овча купел и ул. Кукуш в Захарна фабрика не съм имал проблем - плащаш и играеш. Ама трябва да е Борисовата градина, нали?
  • 22 Жеко

    0 5 Отговор

    До коментар #16 от "Дед":

    Как го реши това? Гришо НИТО веднъж не поздрави българите в публиката на мачове в чужбина, колкото и да скачахме! НИТО веднъж! Знам, че Гришо НЕ Е Джокович, който си казва задължителния поздрав на сръбски. Или си Човек или човече и нашио си го разбрахме, когато НЕ веднъж отказа да представя България! Сега е помирисал пари и се пъне - това е релито!
  • 23 ИСТИНАТА

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    Какви са тези чиновници тунеядци във федерацията?
    Някой от тях държали ли са ракетата?
  • 24 Фен Швеция

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    Да ,фен съм на Грегор ,но това с тенис кортовете ме отблъсна ,
    той е заработил 20 милона долара ,
    ако с тези пари, не може да си направи кортове,
    то той, не може да движи бизнеса , който иска да направи?
    Той отнема правото на стотици хиляди деца ,
    да упражняват спорта на тези кортове ,
    както и да го формулира!
    Да му се дадат на готово, без конкурс, всички тези кортове ,
    е корупционна практика в която Грегор Димитров,
    сам се вкарва,
    утре всеки може да разследва, тази корупционна сделка ,
    С тези съветници и менаджери около него ,
    започва да мирише на мухлясъл хляб,
    а не на световно известния тенисист Грегор Димитров ,
    който познаваме!
    Язък, че го подрепях през всичките му тези 10 години,
    явно приятелството му с корумпето Бойко Борисов ,
    добре му е постлало за в бъдеще?А го предупредихме?
    Все още, може да се откаже от този гнил, корупционен проект!