Last news in Fakti

16 Юли, 2021 14:32 1 917 5

Американец: Джокович е феноменален - този човек е най-великият спортист на нашето време

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • денис кудла

Убеден съм, че много скоро ще задмине Надал и Федерер по трофеи от шлема и еднолично ще поведе в тази класация

Американец: Джокович е феноменален - този човек е най-великият спортист на нашето време - 1
Снимка: БГНЕС

Денис Кудла имаше възможността да се изправи срещу Новак Джокович на Уимбълдън. Американецът бе на път да вкара срещата в четвърти сет, но това така и не се случи и световният номер 1 затвори двубоя в 3 части, които тогава му осигуриха класирането за втората седмица на турнира. В последствие Ноле вдигна титлата, за да се изравни по брой отличия от „шлема“ с Рафа Надал и Роджър Федерер.

И тримата имат 20 титли от най-престижните надпревари в световния тенис, но Кудла смята, че Джокович тепърва ще подобри всички възможни рекорди.

„Новак е феноменален. Имах щастието да играя срещу него и да се насладя на неговата класа. Логично бе да загубя, но доста мои колеги коментират кой от тримата големи е най-великият за всички времена. Сега е още по-интересно, защото Роджър, Рафа и Джокович имат 20 титли от големия шлем и всички с нетърпение очакват US Open. За мен, на 34 години, сърбинът показва страхотно ниво. Годините си минават, а той остана постоянен и продължава да печели с лекота и да иска всеки възможен трофей. Новак е страхотен не само на корта, но и извън него. Аз му се възхищавам и бих казал, че този човек е най-великият спортист на нашето време. Убеден съм, че много скоро ще задмине Надал и Федерер по трофеи от шлема и еднолично ще поведе в тази класация. Смятам, че световният номер 1 ще счупи още много рекорди и заслужено ще заеме своето място на един от най-великите за всички времена, а за мен, както вече споделих, той е най-великият не само тенисист, а и изобщо спортист в света“, каза Кудла.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    16 0 Отговор
    Ами най-велик е - откъдето и да го погледнеш - най-дълго номер 1, спечелени суми от тенис състезания, премии от рекламни договори ... пък си е и балканец :)
  • 2 Jacques Yves Moineau

    0 11 Отговор
    Феноменален ръб

    Коментиран от #5

  • 3 НЕ само балканец

    10 1 Отговор
    А и славянин -брат
  • 4 Мачкай Джока

    7 0 Отговор
    Трябва да станеш N1 за всички времена
  • 5 Тупаник

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Jacques Yves Moineau":

    Каза ръбльото и се нakeндзa.