Last news in Fakti

19 Юли, 2021 09:57 3 844 16

Верстапен след инцидента: Наказанието на Хамилтън не съответства на опасния ход

  • верстапен-
  • удар-
  • инцидент-
  • изпреварване-
  • завой-
  • наказание-
  • несъгласие-
  • хамилтън-
  • формула 1

"Всички пилоти знаят, че на завоя Копс не се изпреварва отвътре по този начин", заяви шефът на Red Bull Кристиан Хорнер

Верстапен след инцидента: Наказанието на Хамилтън не съответства на опасния ход - 1
Снимка: БГНЕС

Гран При на Великобритания приключи много рано за Макс Верстапен, след като той се сблъска с Люис Хамилтън и отпадна, а конкурентът му за титлата тази година спечели надпреварата. Логично, след дискусионния инцидент последваха множество реакции от отбора на "червените бикове".

Шефът на Red Bull Кристиан Хорнер реагира сурово на случилото се днес в състезанието за Голямата награда на Великобритания на пистата "Силвърстоун". Той обвини Люис Хамилтън за това, че той е бил причината за сблъсъка с Макс Верстапен, в резултат на който нидерландецът излетя от пистата, блъсна се в мантинелите и отпадна.

"Беше разочароващо. Всички пилоти знаят, че на завоя Копс не се изпреварва отвътре по този начин. Това е огромен инцидент. И това беше 100% максимален ъгъл, така че мисля, че Луис Хамилтън не трябваше да е на тази позиция", увери той пред няколко медии след края на надпреварата, спечелена от Хамилтън.

Той изрази радостта си, че Макс е бил невредим при инцидента: "Слава Богу, той излезе добре от тази катастрофа, най-сериозната катастрофа в кариерата му. Той е в медицинския център, но можеше да ходи и сам. За мен е ясно, Луис е поставил колелото си в един от най-сериозните и най-бързи завои. Като седемкратен световен шампион, той знае, че това не бива да се прави. Също така съм много разочарован, че санкцията към него бе незначителна в сравнение с нанесените щети".

Хелмут Марко, съветникът на отбора, също бе крайно недоволен след надпреварата, в която Red Bull не спечели нито точка: "Макс е в шок. Не знам какво максимално наказание могат да наложат стюардите. Беше много опасно. Ясно е! Противникът удари задното колело на Макс с предното си колело, това не е състезателен инцидент. Това е опасен ход".

Самият Верстапен публикува пост в социалните мрежи, в който написа: "Радвам се, че съм добре. Много съм разочарован от отпадането ми по този начин. Наложеното наказание не ни помага и не оправдава опасния ход, който Люис направи на пистата. Гледането на тържествата, докато все още бях в болница, е неуважително и неспортсменско поведение, но ние продължаваме напред".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очаквано

    20 10 Отговор
    Ромулят му номерата на черньо.
  • 2 Гаргамел

    39 14 Отговор
    Печката политкоректно го наказаха. Тоя църен манггЬо ако само можеше да осъзнае колко е противен на всички
  • 3 Цеци

    37 17 Отговор
    Ти си най-големия Макс, Очакваме те за следващия рунд, а последствията за Хамилтън тепърва ще дойдат !
  • 4 6969

    22 11 Отговор
    Веднъж стомна за вода втори път..преди инцидена 2-3 пъти имаше контакт по твоя вина...
    Няма кой да ти търпи наглото, нахално и арогантно поведение, целият отбор сте копи пейст играчи
  • 5 Джеймс

    29 2 Отговор
    Този овен е по- конфликтна личност и от Шумахер. Всички му пречат, всички го дискриминират и е вечно онеправдан.

    Коментиран от #13

  • 6 авто

    22 8 Отговор
    Малко е странно точно Велстапен да се изказва така,ами точно той зареди множество подобни постъпки беше наречен Крашстапен.Но когато е на негов гръб вече е друга работа.Не мисля,че може да се говори за умисъл,защото с тази скорост никой не може да знае какво ще се случи след удар.Хубавото е,че Верстапен е добре и започва да разбира какво е причинявал на другите,а и вече се отърсва от това и започва да се оформя,като великолепе пилот,вероятно бъдещ многократен шампион.
  • 7 Коко

    17 2 Отговор
    Абсулютно арогантен и нагъл тип
  • 8 Subaru WRX

    15 19 Отговор
    Този Мах е огромен ревльо. Винаги, когато губи, плаче. Като М Шумахер - не се съобразява с никого и с нищо, заради титлата!

    Коментиран от #14

  • 9 К Георгиев

    26 7 Отговор
    Основно правило е че водещият автомобил избира траекторията си на движение и следващия е длъжен да се съобразява. ясно се видя след удара Хамилтън продължи направо което навява на мисълта за умишлен удар.Все пак повече от 350 000 англичани , писта в Англия и ръководство основно от Англия . Какъв резултат очаквахте .

    Коментиран от #16

  • 10 някой

    12 9 Отговор
    Някой да посочи къде пише "на завоя Копс не се изпреварва отвътре по този начин"!
    Пистата се ползва цялата и пилотите се притискат навсякъде, всичко друго е дъра-бъра.
  • 11 3.14К

    14 8 Отговор
    Както и да го погледнеш, това е опит за предумишлено убийство. Бог гледа. Мълния разруши стена, на която Дж. Флойд беше изобразен като светец.
  • 12 един от многото

    14 11 Отговор
    Все едно , че виждам Серхио Рамос да плаче , за груба игра срещу него! Винаги тези които нарушават най много , най много плачат когато са потърпевши! Познавам и един бивш премиер който орева орталъка , защото така му отърва.
  • 13 konq

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Джеймс":

    кой си ти та говориш за Шуми
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 фАНТОМасс

    3 1 Отговор
    Макс е напълно прав !Наказание от САМО 10 секунди !!!!!! Но , ако продължи да роптае , ще го обявят за РАСИСТ , за НЕТОЛЕРАНТЕН тип ! Обратната дискриминация върви с пълна пара ! Сакън да не обидиш някой , че бил с крехка душевност.
  • 16 kkk

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "К Георгиев":

    ИДЕАЛНО СЕ ВИДЯ от буквално ВСИЧКИ как ревльото верстапен РЯЗКО ПРОМЕНЯ ТРАЕКТОРИЯТА СИ В ЗАВОЯ. И за разлика от клоуните като теб аз "случайно" си плащам €65 и гледам излъчванията на F1 TV, а там има едни забавни неща като "онборд камери" и радио комуникации на отборите... И след като поне 10 пъти изгледах онборд-а на верстапен и този на Хамилтън изводът е прост:

    - клоунът верстапен е 100% ВИНОВЕН ЗА УДАРА.
    - саждичката си караше баш където трябва и НЕ Е ПРОМЕНЯЛ траекторията си
    - смешкото верстапен установи, че не може да задържи позицията си по външната траектория и отлично знаейки къде е печката РЯЗКО ЗАВИ надясно
    - единствената цел на ревльото верстапен беше засече зверски тъмното индивид и да го накара да сгреши
    - само дето леееееекичко сгреши в сметките и се оказа, че саждата няма никакъв шанс да се мръдне
    - имаше много интересни разговори и толкова внимателно подбирани изрази отдавна не бях чувал

    В крайна сметка на цветният му дадоха смешно наказание, ревльото верстапен загуби преднината си и толкова- битият бит, еваният- еван. И вервайте ми, това няма да е последният път в който ревльото ще причини инцидент тази година. А не бих се учудил и някой от другите пилоти да получи стимул да се забие "случайно" у печката, та ревльото да има шанс за титла..