Last news in Fakti

23 Юли, 2021 10:21 1 116 4

Още шест положителни проби за COVID-19 в Токио 2020

  • токио 2020-
  • олимпийски игри-
  • откриване

Тримата инфектирани журналисти са в японската столица и са поставени под 14-дневна карантина

Още шест положителни проби за COVID-19 в Токио 2020 - 1
Снимка: БГНЕС

Нови трима спортисти и още трима представители на медии са дали положителни проби за COVID-19 на Олимпиадата в Токио, съобщиха организаторите днес.

Всичките шестима са чужденци, а общият брой на новозаразени с коронавирус в Япония, свързани с Игрите, през последното денонощие се увеличи с рекордните 19 до 106, 56 от които са местни жители. Статистиката с води от 1 юли.

Двама от състезателите са дали позитивните проби в Токио, а един - в Канагауа. Имената им не се съобщават, но те са изолирани.

Тримата инфектирани журналисти са в японската столица и са поставени под 14-дневна карантина.

Въпреки всички противоепидемични мерки и протоколи на местните власти, случаите с новозаразени с COVID-19 сред местното население и при ангажираните с Олимпиадата продължават да нарастват.

Игрите ще бъдат открити тази вечер, като официалната част от церемонията започва в 14:00 часа българско време и на нея ще присъства служебният министър на спорта Андрей Кузманов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 106,56.....

    0 0 Отговор
    Доооообре
  • 2 ТОЙ

    1 0 Отговор
    ГЛЕДАЙТЕ НЕПРЕМЕННО ВИДЕОТО В ГУГЪЛ - ДОКТОР ВЪРНЪН КОУЛНАН - ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ !!!!! И СИ НАПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ АКО ВСЕ ОЩЕ МОЖЕТЕ ДА МИСЛИТЕ !!!!
  • 3 Много поздрави

    1 0 Отговор
    А уааааау цееели 6 случая и сега, какво пак ли да изкараме жандармерията да пази селата?
    Не ви играят на играта вече.
    Да си плямпат квото искат японците, скоро ще са далеч зад "ковид заразния" Китай!
  • 4 big

    1 0 Отговор
    Това показва колко неадекватни са всички мерки и действия! Това доказва, че разпространението на вируса не е по обявените пътища и ваксинацията не помага по никакъв начин - не споменават, но определено всички са били ваксинирани, а щом ги карантинират - ваксините не пречат за разпространението на вируса. Да се ваксинираш евентуално за хипотетично по-леко изкарване на вируса е несериозно!