Last news in Fakti

24 Юли, 2021 18:30 1 860 2

Елитната юношеска група до 19 години ще се провежда по нова схема и в нов формат

  • елитната юношеска група до 19 години-
  • бфс-
  • футбол-
  • юношески футбол

В групата ще има делене на първа и втора шестица по примера на efbet Лига

Елитната юношеска група до 19 години ще се провежда по нова схема и в нов формат - 1
Снимка: БГНЕС

Първенството на Елитната юношеска група до 19 години през новия сезон 2021/2022 ще се провежда по нова схема и в нов формат. През новата кампания първенството ще бъде от 12 отбора, които ще изиграят общо 32 кръга.

В групата ще има делене на първа и втора шестица по примера на efbet Лига. След изиграването на 22-та кръга от редовния сезон, 12-те отбора ще бъдат разпределени на две групи. Първите 6 ще спорят за титлата, а последните 6 ще разпределят местата от 7-о до 12-о и евентуално ще опеделят и изпадащите.

7 от отборите са от София. Това са Славия, Левски, ЦСКА - София, ЦСКА 1948, Cептември (Сф), Витоша (Бистрица) и Национал. Останалите пет са Черно море (Варна), Верея (Стара Загора), Нефтохимик (Бургас), Сокол (Марково) и Спартак 1919 (Плевен).

Много отбори се оттеглиха от участие в Елитната група до 19 години, защото създадоха свои втори отбори. Това направиха пловдивските Ботев и Локомотив, Берое, Лудогорец, Пирин (Благоевград). Етър (Велико Търново) също спечели баражите да влезе в Елитната група, но от клуба предпочетоха да насочат момчетата към своя втори отбор, който играе в Трета лига. Подобно е положението със Спартак (Варна), които също отказаха. Покана да играе в групата отказа и Черноморец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо не закрият училищата

    1 1 Отговор
    много умно заглавие група по какво по биатлон по кражби или по неграмотни журналисти???
  • 2 gggw

    1 0 Отговор
    закриване на БФС, премахване на сградите и резиденция Бояна и създаване на парк за хората