Last news in Fakti

25 Юли, 2021 10:07 2 173 11

Мария Гроздева прекратява кариерата си след края на Олимпийските игри в Токио

  • мария гроздева-
  • токио 2020-
  • олимпийски игри-
  • кариера

Това ще бъде последния ми олимпийски и всякакъв старт

Мария Гроздева прекратява кариерата си след края на Олимпийските игри в Токио - 1

Легендата на българската спортна стрелба Мария Гроздева съобщи, че прекратява състезателната си кариера след края на Олимпийските игри в Токио. 49-годишната Гроздева заяви в интервю за БТА, че последният ѝ старт ще бъде на 25 метра малокалибрен пистолет на 30 юли в японската столица.

"Това ще бъде последния ми олимпийски и всякакъв старт. На 30-и затварям куфара и няма да го отворя повече. Казвам довиждане на спорта, на стрелбата", каза Гроздева, която е председател на Българския стрелкова съюз.

Тя има две олимпийски титли на 25 метра пистолет от Сидни 2000 и Атина 2004 и общо пет олимпийски медала.

Гроздева днес записа рекордно за български спортист седмо участие на Олимпийски игри, но не успя да влезе във финала на 10 метра пистолет, след като се класира 43-а в квалификациите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 време беше

    20 4 Отговор
    Човек трябва да знае кожа да спре

    Коментиран от #7

  • 2 русенец

    17 6 Отговор
    Че да беше изчакала още някоя и друга олимпиада. В крайна сметка данъкоплатеца луди пари налива в професионалните спортове. Друг е въпроса, че децата на издържащите спортния ни елит са с наднормено тегло и няма къде да спортуват. Който иска спортът да му е професия е добре да си намери спонсори и да си прави каквото си иска. Това, че някой вдигнал рекордна тежест или е пробягал най-бързо разстояние на спортен форум не повишава качеството на живот в Бг. Друг е въпроса, че от десетилетия и кой знае какви успехи нямаме след това наливане на едни здрави пари.

    Коментиран от #5

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор
    ИСТИНСКИ ТАЛАНТ
  • 4 Турист

    8 4 Отговор
    Една разходка до там
  • 5 Така е.....

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Но да не забравяме, че и задължение на родителите е да вземат под внимание с какво "тъпчат" децата си за да се стига до проблеми с теглото! Няма как основната храна да са пици, мекици, баници и т.н...,а след това да се чудим защо децата ни са болни. Повече отговорност към храненето съчетано с умерени дози спорт вършат чудеса. И да не се оправдаваме с липса на средства, защото много от родителите вместо да отделят време и пари за по-качествена храна и спорт, предпочитат да си пафкат по две кутии цигари на ден и ракииката със салатата....
  • 6 Дтт

    10 3 Отговор
    След като спреш със спортната кариера премини към частният сектор, с тези си умения бая работа ще имаш. У нас що добитък има за отстрел, с тези твои резултати от спорта бая гащи ще се оцапат.
  • 7 Снайпера

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "време беше":

    Местя го от този факт!! Ха ха ха ха!!!
  • 8 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    КОГАТО СИ ТОЛКОВА ВЕЛИКА И СПИРАШ ДА СЕ СЪСТЕЗАВАШ ---ЗАВИНАГИ ОСТАВАШ В СПОРТА -НИЩО НЕ СЕ ПРЕКРАТЯВА - ПОКОЛЕНИЯТА СА ТВОИ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9 НЕ СЪМ

    0 2 Отговор
    ЗАВИСЛИВ, ама тя си мисли че е всичкоможка,... дай път на младите ма бабо,.. била си, била,.. ама вече не си.Или чакаш да влезеш в гнигата ГИНЕС за най-много олимпиади... Вече треперяш като всички баби,... младостта напредва... И ако не те показват в някоя ТВ реклама до година -две никой няма да се сеща за теб

    Коментиран от #11

  • 10 Tsacata

    0 0 Отговор
    Taзи цял живот е на държавна хранилка,заедно с мъжъ си.
  • 11 Льольо

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "НЕ СЪМ":

    Къв път бе, има си критерии и класирания, ако ги покриеш, отиваш. Аман от хейтъри.