26 Юли, 2021 14:31 3 501 11

Ивелина Илиева едвам сдържа сълзите си: Това е джудото - един момент и край!

  • ивелина илиева-
  • джудо-
  • токио 2020

Моят път дотук беше много труден, съпътстван с много контузии

Ивелина Илиева едвам сдържа сълзите си: Това е джудото - един момент и край! - 1

Българската джудиска Ивелина Илиева не можеше да сдържи сълзите си след отпадането на осминафиналите на олимпийския турнир в Токио 2020 от настоящата световна шампионка и номер 1 в ранглистата Джесика Климкейт. Ивелина загуби с ипон и приключи участието си в категория до 57 кг на дебютните Олимпийските игри с една победа (над африканската шампионка Гофран Хелефи от Тунис) и една загуба, която се оказа фатална за нея. Българката няма шанс за репешажите, защото там се вреждат единствено стигналите до четвъртфинал състезателки.

"Видяхте какво се случи. Просто това е джудото - един момент и край, нямаме шанс за втори. Това е, няма какво да кажа. Просто една ситуация, която тя успя да я вземе. Който първи се пребори за това, побеждава.

Моят път дотук беше много труден, съпътстван с много контузии. Радвам се, че успях да продължа и да се преборя за стигна дотук. Не се отказах за нито една секунда и тези моменти ни правят силни бойци, това е", каза ридаещата Илиева пред БНТ.

Янислав Герчев също отпадна на осминафиналите в олимпийския турнир в Токио 2020, докато във вторник участието си ще запише последният роден представител в този спорт - Ивайло Иванов. Джудоките ни са и първите спортисти, които ще се завърнат в България - Ивелина ще го направи още на 27-ми, а мъжете - на 28-ми.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бля бля

    11 4 Отговор
    Истинския бой е на Улицата,когато те ритат като празно кенче и се търкаляш.Въобще не ти е до сълзи тогава..
  • 2 русенец

    9 4 Отговор
    Е, толкова можем. Все пак първи става един и то най-добрия. Иначе няма как страна, в която вече и зарзават не произвеждаме да произвежда олимпийски шампиони както по Татово време. В момента в България нямаме нищо : нито съд, нито полиция, нито прокуратура и следствие, нито здравеопазване, нито образование и да не продължавам. Значи логично е да нямаме и спорт. То не, че професионалният спорт ни е притрябвал.
  • 3 Е така е

    8 1 Отговор
    Заради това и победителката е световна шампионка. Явно само с молби и надъхване не става. Трябва и манджа и акъл. Все пак загубата е от световен шампион, ако това ни грее въобще !?
  • 4 Мръсния, Фикри

    11 1 Отговор
    Игрите в Япония, перфектно организирани, самите реклами, прави човек да завиди, че не се намира там, страхотна държава, която всичко си има - Култура и уважение към човека....!

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Чистия Фикри

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мръсния, Фикри":

    Най-хубави са жените.
  • 6 ТЕ НАШИТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ

    3 3 Отговор
    СА ПЛОСТИТУТКИ.....ДРУСАТ СА..НАПИВАТ СЕ..ОТВАРЯТ ШИРОКО КРАКАТА И НЯМАТ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ 🤣🤣🤣
  • 7 ttt

    0 0 Отговор
    ...Джудоките - какво е това?

    Коментиран от #9

  • 8 Ингьозестия

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мръсния, Фикри":

    Най-дисциплинираните и учтиви хора.
  • 9 Някои

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "ttt":

    по нашите земи им казват ДЖУДИСТИ. По японско им казват джудоки. Както и каратеки, айкидоки и т.н.
  • 10 Жеко

    3 0 Отговор
    Като паднеш с ИПОН - няма какво да ревеш! Проснали са те пред всички, а противника е показал пълно превъзходство, след като те е проучил с няколко движения и ти е взел мярката!
  • 11 Наркос

    4 0 Отговор
    За какъв момент говори тази мамина пулевица , Джесика я доминира през целия мач !