Last news in Fakti

28 Юли, 2021 12:05 2 026 4

Любомир Епитропов: Не съжалявам за нищо!

  • любомир епитропов-
  • плуване-
  • олимпиада 2020

Той стана първият представител на България на полуфинал в плуването на Олимпиада от 13 години

Любомир Епитропов: Не съжалявам за нищо! - 1
Снимка: bgswim.com

Българинът Любомир Епитропов завърши участието си на Олимпиадата в Токио с достойно време в полуфинала на 200 метра бруст. 22-годишният дебютант на Олимпиадата се нареди на 15-о място в дисциплината с време 2:10.33 минути.

Той стана първият представител на България на полуфинал в плуването на Олимпиада от 13 години, след като във вчерашните серии постави национален рекорд в дисциплината от 2:09.68 минути.

"Цялостно съм доволен от моето представяне на Олимпиадата. На 100 бруст не напълно, но на 200 мисля, че планираното за този сезон го изпълних. Винаги търся максималното и в двете дисциплини, но за момента по-добре ми се получава 200. Залагаме си на силите", коментира той.

"И днес дадох всичко от себе си. Не успях да се наспя хубаво, но това не е оправдание. И без сън трябва да мога да плувам. Нещата не се получиха толкова добре, колкото вчера. Усетих малко повече умора в сравнение със снощното плуване. Това е първо сутрешно плуване за мен тук. По принцип за всички тези сутрешни плувания са по-трудни, просто организмът се събужда тогава, по-трудно е да се адаптираш. Не сме променяли тактиката от снощното плуване. Опитах да натисна накрая, но явно наистина и умората си каза думата", допълни плувецът.

"Сега следва заслужена почивка и след това ще планираме следващия сезон. След две седмици започва сезона в Щатите. Има неща, върху които работим от много време. Просто ще се мъчим да ги подобряваме още и още. Бях вторият най-млад тук, което ми дава надежда за следващата и по-следващата Олимпиади. Имаме доста резерви и там ще се борим за по-призово класиране. Следваща ми цел е слизане под 2:09 минути", обясни Епитропов.

"Определено това 15-о място ми дава самочувствие за следващата Олимпиада. Първо се класирах с триста зора, както се казва, след година и половина опити, така че предполагам, че това 15-о място е очаквано само от мен, семейството и треньора ми. Но ми дава определено доста увереност занапред", каза българинът.

"Все пак, ако преди Олимпиадата някой ми беше казал, че ще завърша 15-и, може би щях да повярвам. Винаги съм вярвал в своите възможности, разбира се не до такава степен наивно. Просто знам колко труд съм вложил и затова вярвам, че целите ни са реалистични", добави той.

Епитропов обясни и реакцията си след успешното представяне в сериите вчера.

"Направихме грешката да се ровим в социалните мрежи, видяхме коментарите, които се изливат по адрес на всички олимпийци тук, стана ми неприятно. Казах това, което казах и стоя зад думите си. Станалото - станало. Не съжалявам за нищо. Дори сега искам сега да благодаря на всички тези хора, които писаха тези коментари защото ми подействаха като мотивация преди сериите. Без тях може би нямаше да се класирам на полуфинал", допълни плувецът ни.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    25 4 Отговор
    Че защо да съжаляваш? Кога щеше да посетиш Япония ако работеше нещо ? Никога! Наслаждавай се, хлапе! Май***ната им на балъците, дето ти плащат сметките!
  • 2 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

    18 2 Отговор
    Че и коментари четели тези туристи, вместо да тренират и да се наспиват, висят в социалните мрежи.. А ние като балами ги гледахме и им стискахме палци напразно. Дайте малко feedback да погледне и Антъни, пък дано се озлоби малко и си спомни колко добре е плувал преди месеци.
  • 3 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    12 3 Отговор
    Хубаво че не се удави. Туристи с преференции. Ако можеш виж записа от изказването на ТАНЯ БОГОМИЛОВА.
    ТОВА Е БЪЛГАРКА И БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТ С ДУХ.
    Вие сте туристи и набедени спортисти.
  • 4 ПОНЕ ДА Е „ПЛУВАЛ” СТИЛ ДЕЛФИН

    3 0 Отговор
    С НЯКОЯ 🐬🐬🐬,ПОНЕ ДА ИМА ЗА КАКВО ДА СЕ ХВАЛИ🙎