28 Юли, 2021 22:57 4 522 21

Лудогорец срази Мура и чака сблъсъка с Олимпиакос (ВИДЕО)

  • лудогорец-
  • мура-
  • олимпиакос-
  • шампионска лига

С успеха днес разградчани си гарантираха двубои в Европа поне до Нова година

Лудогорец срази Мура и чака сблъсъка с Олимпиакос (ВИДЕО) - 1
Снимка: ludogorets.com

Отборът на Лудогорец постигна своето, отстранявайки словенския Мура във Втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани сразиха своя противник с 3:1 и си осигуриха интригуващ сблъсък с гръцкия гранд Олимпиакос в следващия етап на надпреварата.

С успеха днес разградчани си гарантираха двубои в Европа поне до Нова година. Продължаването напред в турнира означава, че Лудогорец си осигурява класиране в груповата фаза на новия турнир на УЕФА Лигата на конфедерациите. Дори и да отпадне от Олимпиакос, Лудогорец ще играе и плейоф за влизане в групите на Лига Европа.

Двубоят на стадион „Хювефарма Арена” започна по отличен начин за разградчани. Домакините се втурнаха в атаки още от първата секунда, а резултатът от това не закъсня. Разградчани успяха да открият още в 4-ата минута, когато Пиеро Сотиру. След атака отдясно и центриране в наказателното поле, Каули пропусна топката, която бе засечена по отличен начин от Сотириу. Нападателят прати топката неспасяемо в десния ъгъл на вратата, за да даде преднина на своя тим.

Бързият гол стъписа играчите на гостите, които продължиха да действат припряно и да допускат наивни грешки в своята половина. Веднага след попадението за „орлите”, Текпетей отправи нов удар към вратата на гостите, но този път вратарят на Мура внимаваше и спаси. Алекс Сантана също пробва късмета си малко по-късно, но изстрелът му бе неточен.

Едва след близо десет минути игра, футболистите на Мура пробваха атака към вратата на Кахлина, която обаче не донесе никаква опасност за него. Пластун действа авторитетно след центриране към Ципот и предотврати удар към вратата на домакините. В 17-ата минута Щурм стреля от дистанция към вратата на Лудогорец, но ударът бе неточен и премина покрай вратата.

В 24-ата минута домакините сами създадоха напрежение пред собствената си врата. Текпетей извърши излишен фал в близост до наказателното си поле. Последва центриране, с което Сотириу се справи и изчисти с глава. Домакините обаче не успяха да изнесат бързо топката, което позволи на гостите да атакуват. Коутер стреля силно към вратата на Лудогорец и принуди Кахлина да избива в корнер. След разиграването от ъгловия удар последва коварно центриране отляво, при което Кахлина не успя да се намеси, а топката „кацна” върху напречната греда. Малко по-късно Клепач също стреля към вратата на Лудогорец, но неточно.

След подема в играта на словенския тим в средата на първото полувреме, Лудогорец отново вдигна оборотите. В 34-ата минута Алекс Сантана стреля силно от средна дистанция, но прати топката в обсега на вратаря на гостите, който успя да реагира и да избие.

Минута по-късно Бърнард Текпетей се озова сам срещу Обрадович, но след като поведе топката в пеналта, се строполи на земята. Главният рефер на мача Марко Ди Бело обаче прецени, че футболистът на Лудогорец е симулирал и му показа жълт картон. Следващата интересна ситуация в срещата отново бе на сметката на Лудогорец. Кирил Десподов намери по отличен начин Сотириу в наказателното поле, но таранът на домакините се засуети и не успя да отправи удар към вратата.

В заключителните моменти на първата част Обрадович трябваше да се намесва още веднъж след далечен шут на Каули. Пиерос Сотириу също имаше шанс да увеличи преднината на „орлите”, но след центриране на Десподов от корнер, кипърският нападател стреля над вратата.

Втората част започна с напрежение в наказателното поле на Лудогорец. Кирил Десподов извърши нарушение встрани от наказателното поле на Кахлина. Последва центриране, с което обаче отбраната на домакините се справи и изчисти топката.

В 56-ата минута, появилият се на почивката Вандерсон, пробва удар фронтално срещу вратата, но изстрелът му бе блокиран от футболист в бяло.

Най-неприятното за Лудогорец се случи в 64-ата минута, когато Мура успя да изравни резултата. След атака отдясно, Коус намери отлично Томи Хорват в наказателното поле, който необезпокояван от никой с десния крак успя да насочи топката в мрежата на Кахлина.

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас реагира мигновено и направи промяна в състава си, пускайки в игра Стефан Баджи на мястото на Алекс Сантана.

Четвърт час преди края на редовното време, гостите организираха доста опасна атака, която за щастие на разградчани не завърши с удар. След подхлъзване на Стефан Баджи в центъра на терена, футболистите на Мура се понесоха в предни позиции, но центрирането отдясно не намери адресата си и защитник на „орлите” успя да изчисти.

В 80-ата минута Еливс Ману направи непростим пропуск. След отлична работа на Каули отляво, който преодоля бранител на Мура и вратаря Орбадович, топката бе подадена към Манук, който обаче стреля твърде слабо към опразнената врата, но от голлинията футболист в бяло блокира удара.

Ману все пак се реабилитира пред своите съотборници, реализирайки попадение две минути по-късно. Каули Оливейра комбинира с Десподов в наказателното поле, където нападателят технично му върна топката с пета. Въпреки че тя попадна в играч на Мура, Каули се пребори за нея и успя да я пусне към Ману, който този път не сгреши – 2:1


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 МУтРА

    7 10 Отговор
    Вън от Европейските турнири
  • 3 Малко по-добър мач бе сега

    6 5 Отговор
    Дори и гостите играха по-добре. Но за равностоен мач с гърците още трябва.
  • 4 Не разбрах

    9 15 Отговор
    Кой беше българския отбор? А да май имаше един българин Десподов.

    Коментиран от #5, #6, #16, #19

  • 5 Статистика

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "Не разбрах":

    Брой си българите утре на мача, важни са 3 точки за България.

    Коментиран от #12

  • 6 ДелиОрмана

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "Не разбрах":

    ама Кире Космонафта беше ли на терена или летя в космоса ??
  • 7 Киро, Киро Гела

    12 3 Отговор
    Тази победа се посвещава на всички привърженици на Левски, които се наслаждават на участието си в А-група, макар да е несправедливо, против всички правила и много неморално!

    Коментиран от #13

  • 8 Домуса

    3 0 Отговор
    Акнах ме ли им го
  • 9 Нямам срам пред вас ве мумии

    3 7 Отговор
    Много са зле наше с тази игра .... Това не е отбор а диско играчи да има гюбеци е най важното
  • 10 Шура

    2 1 Отговор
    Бяха готови 10мин преди края ама отида си абни
  • 11 Шура

    2 4 Отговор
    Сега византийците ще ги изчеластрат
  • 12 Левскар

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "Статистика":

    ХеХе 3те точки за България ама на национала!!!! Онго и Бонго сигурно ще ги правим Българи. Със тази мантра България се превърна във футболно джудже. То много трудно да пръснеш 20 милиона и да биеш вафла мура. За всичко е виновен Михаилов който просто убива Българският футбол, трябва да има ограничения поне във вътрешното първенство половината играчи на терена да са Българи.
  • 13 Левскар

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Киро, Киро Гела":

    И кое е несправедливо? Много ви боли че пак не фалирахме и феновете си спасихме отбора :))). А вие сте без достоинство след шашмите които направихте и пак ще сте трети а Левски 4ти с 7 юноши на отбора:))
  • 14 цска

    2 1 Отговор
    Благодаря ви , че има клипче!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Изброи ги де

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "54546464":

    И после???
    Не казваи само 3ма от състава изброй останалите.
    Нека да видим Барса в най-лошият момент колко не испанци имаше?
  • 18 Брои

    1 0 Отговор
    Хайде брои да видим?
    Субисарета (к), Нандо, Куман, Ферер, Морено, Бакеро, Лаудруп, Гуардиола (113 – Алесанко), Еузебио, Салинас (65 – Гойкоечея), Стоичков
  • 19 Boy.de

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Не разбрах":

    Не сте разбрали защото сте т.. Като всичките си другарчета....
  • 20 Футболен Фен

    0 2 Отговор
    Предлагам телевизиите да спрат да излъчват мачове на Лудогорец докато не си сменят цветовете на екипите, които се сливат със зеления терен! Толкова ли не могат да се сетят че не контрастират добре дори и начветния екран?! В Германия телевизиите вече го направиха, а тук нали и отбора и телевизията е един и същи човек, който явно не разбира и не му пука , аи никой не може копче да му обели...

    Коментиран от #21

  • 21 Мно'о ти здраве

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Футболен Фен":

    На теб ако ти се преливат екипите с тревата, значи ти трябва очен лекар. И какво са направили в тая Германия, като ги знам Волфсбург и Вердер Бремен. Бъркаш ги с италианците.