29 Юли, 2021 13:58 1 615 8

Ето колко струва Олимпиадата на данъкоплатците в Токио на човек

  • токио 2020-
  • олимпийски игри-
  • япония

Според изчисленията, повече от 1,45 трилиона йени (повече от 12.8 милиарда долара) са използвани за провеждане на Игрите от хазната само на една японска столична префектура, попълнени от различни данъци, наложени на жителите на Токио

Ето колко струва Олимпиадата на данъкоплатците в Токио на човек - 1

Летните олимпийски игри в Токио струват на всеки данъкоплатец в японската столица 103 929 йени (953 долара по текущия валутен курсов), съобщи японският новинарски сайт "News post seven".

Според изчисленията, повече от 1,45 трилиона йени (повече от 12.8 милиарда долара) са използвани за провеждане на Игрите от хазната само на една японска столична префектура, попълнени от различни данъци, наложени на жителите на Токио. Тази сума включва и други разходи, свързани с провеждането на Олимпийските игри в Токио.

За всички останали жители на Япония, с изключение на Токио, олимпиадата им струва 10 408 йени от данъците (95.4 долара), тъй като сумата от държавната хазна, според изчисленията на сайта, е над 1.3 трилиона йени (11.9 милиарда долара).

Трябва да се отбележи, че цифрите, обявени от "News post seven", се различават значително от официалната сума от 1.64 трилиона йени (15.9 милиарда долара), която по-рано беше обявена от организаторите. Това се дължи на факта, че при изчисляване на сумата от сайта са взели предвид допълнителните разходи, които администрацията на Токио и японските власти са определили като "допълнителни разходи, свързани с Олимпиадата" и са сложени отделно от общия бюджет на Игрите.

Тази новина се разпространи широко в социалните мрежи, а няколко хаштага по тази тема се появиха в горната част на японския раздел на Туитър наведнъж. Местните жители реагираха негативно на резултатите от новинарския сайт, наричайки разходите за Олимпиадата "прекомерни" и "неоправдани".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    5 3 Отговор
    Пълен Цирк е тази Олимпиада с тези Изключително Смехотворни и Безсмислени грипни мерки! Срам за историята на цялото човечество!
  • 2 Я сметнете

    2 0 Отговор
    Колко струват игрите с изборите на нашите кандидат депутати на българския народ! То не бяха едни, втори сега като гледам идва трета вълна от избори!
  • 3 А НАШИТЕ ОЩЕ МИСЛЯТ

    0 0 Отговор
    ЧЕ СА НА ЗИМНИ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ🌨
  • 4 Госあ

    0 2 Отговор
    А ако на ганьо му вземат по около 1000 доларес? хахахаха Ганьо презира америка, но много обича доларес хахахаха Иначе, не знам защо допуснаха назобаните руснаци. Това е единствения проблем. Верно че са без флаг, но не трябваше да имат и спортисти.

    Коментиран от #8

  • 5 Тя па една олимпиада

    0 0 Отговор
    Един олимпийски гащи не струва..

    Коментиран от #6

  • 6 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тя па една олимпиада":

    Най хубавите олимпиади ги праи путин, нали ве ? Ааахахаха
  • 7 ФАКТ !

    1 0 Отговор
    А нашите ИГРИ и ЦИРК в ПАРЛАМЕНТА , КОЛКО и КАК ще продължат ???? Едно само е сигурно ,че няма да направят управляващите - ДА СЕ НАКАЖАТ
    ВИНОВНИТЕ за БЯГСТВОТО на МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРИ от БЪЛГАРИЯ !!! И ДА ВЪРНАТ ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО от нас БЪЛГАРИТЕ !!!
  • 8 така, така

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    на бая ти Ганьо 1000 долара му струва само за час да ги издържа, така го е разграбил бай ти Мутрьо, че с едни избори няма да го уплашиш, не го мисли