Last news in Fakti

29 Юли, 2021 14:45 1 675 1

Джокович достигна до полуфиналите на Олимпийските игри в Токио с лекота

  • новак джокович-
  • токио 2020-
  • олимпийски игри-
  • тенис на корт-
  • тенис

Победи представителя на домакините Кей Нишикори с 6:2, 6:0 за само 70 минути игра

Джокович достигна до полуфиналите на Олимпийските игри в Токио с лекота - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович продължава да налага доминацията си на Олимпийските игри в Токио. Поставеният под №1 в схемата сърбин достигна до полуфиналите в японската столица, след като премина с лекота през представителя на домакините Кей Нишикори с 6:2, 6:0 за само 70 минути игра.

За Джокович това бе четвърта поредна победа в турнира, като той все още няма загубен сет. В спор за място на финала Ноле ще се изправи срещу победителя от двубоя между Александър Зверев и Жереми Шарди.

34-годишният сърбин започна двубоя с труден откриващ гейм на сервис, в който се нуждаеше от три геймбола, за да вземе първото водачество в мача. След това обаче Джокович увеличи оборотите и реализира два пробива в сета, за да вземе откриващата част с 6:2.

В началото на втория сет Нишикори изпусна ключов брейкбол, като това се оказа и последния му шанс да се доближи до спечелване на гейм. Ноле показа най-доброто от себе си и успя да затвори мача с третия си мачбол за крайното 6:2, 6:0.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям сърбин

    8 1 Отговор
    Браво брате славянин, мачкай! България е с теб! И ти обичаш България! Евала