29 Юли, 2021 23:14 2 992 1

Локомотив (Пловдив) си уреди среща с Копенхаген след драма с дузпи

  • словачко-
  • локомотив (пловдив)-
  • лига на конференциите-
  • лигата на конференциите-
  • дузпи

Стражът на "смърфовете" Илко Пиргов спали цели три дузпи на футболистите на Словачко

Локомотив (Пловдив) си уреди среща с Копенхаген след драма с дузпи - 1
Снимка: Фейсбук, Локомотив (Пловдив)

Локомотив Пловдив е в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите след уникална драма. „Смърфовете“ загубиха с 0:1 гостуването си на Словачко и при общ резултат 1:1 се стигна до продължения, впоследствие и дузпи.

Точен за чехите бе Властимил Даничек в средата на първата част. Домакините владееха играта и бяха по-активният отбор, но българският вицешампион успя да оцелее. Воденият от Александър Тунчев тим имаше своите шансове, но ги пропиля.

В герой за пловдивчани е превърна Илко Пиргов, който успя да спаси три от пет дузпи. Точни от бялата точка за Локомотив бяха Димитър Илиев, Конър Руан и Бирсент Карагарен. Така „черно-белите“ продължават напред в новосъздадения европейски клубен турнир. В третия кръг от Лигата на конференциите родният представител ще има за съперник датския гранд Копенхаген, който преодоля с лекота Жодино.

Домакините опитаха да притиснат "смърфовете" в началните минути на двубоя, но защитата пред Илко Пиргов не позволи да се стигне до опасности пред вратата му. Постепенно пловдивчани пренесоха играта в половината на чешкия тим и в 4-ата минута Димитър Илиев центрира остро от фаул в наказателното поле, но играч в червено и черно не успя да засече в мрежата на Филип Нгуен.

Словачко опита висока преса и принуждаваше футболистите на Александър Тунчев да изритват топката напред. В този времеви период на два пъти защитник пред Илко Пиргов блокира изстрели на Милан Петържела и Лукаш Садилек.

В 14-ата минута вратарят на Локомотив Пловдив трябваше да се намесва за първи път в мача след изстрел с глава на Властимил Даничек. Българският страж не бе затруднен и улови топката. "Смърфовете" отговориха в ответната атака с пробив отдясно на Лукас Салинас, но бразилецът си поведе дълго топката и кълбото се озова в ръцете на Фили Нгуен.

Три минути по-късно пред Словачко се откри нова добра възможност, след като Милан Петържела достигна до топката на границата на наказателното поле и отправи изстрел от въздуха, който обаче се оказа много неточен и Илко Пиргов поднови играта с изпълнение на аут.

Локомотив Пловдив отново успя да преодолее натиска на домакините в следващите минути задържа продължително топката, но атаките се развиваха по-често хоризонтално и това не водеше до положения пред вратата на чешкия тим.

В 26-ата минута Словачко откри резултата. Защитата на гостите не се позиционира правилно и позволи на Марек Хавлик да получи отляво, след което подаде около точката за изпълнение на дузпа, където непокритият Властимил Даничек хладнокръвно реализира в горния ляв ъгъл.

Домакините опитаха да използват психологическото си предимство и притиснаха Локомотив Пловдив. Възпитаниците на Александър Тунчев на два пъти трябва да изритват топката, но постепенно пренесоха играта в предни позиции. В 34-ата минута "смърфовете" организираха добра атака чрез Парвиз Умарбаев. Халфът продължи към лявото крило, където Конър Руен овладя и центрира към далечната греда, но Бирсент Карагарен бе изпреварен от защитник в бяло.

Две минути по-късно действията бяха огледални и домакините достигнаха до добро положение, но Милош Петрович изпревари Милан Петържела и изби решително с глава.

В 43-ата минута защитата пред Илко Пиргов не бе добре позиционирана и позволи на чешкия тим да достигне до нова възможност. Властимил Даничек центрира от аутлинията в зоната на близката греда, където Риджино Сисилиа стреля с глава, но покрай левия страничен стълб.

В добавеното време Илко Пиргов бе принуден да избива в ъглов удар, след като Ян Навратил изненадващо не центрира, а стреля в близкия ъгъл, но българският страж внимаваше и предотврати опасността.

Словачко можеше да стартира по отличен начин втората част, след като Лукас Садилик проби в наказателното поле и отправи изстрел в долния десен ъгъл, но Илко Пиргов внимаваше и изби в ъглов удар.

Действията на терена не се промениха и гостите изпитваха сериозни трудности при изнасянето на топката. Почти изцяло топката се намираше в половината на Локомотив, но единствената добра новина за "смърфовете" бе, че нямаше опасности пред вратата на Илко Пиргов.

В 61-ата минута Риджино Сисилиа взе грешното решение, стреляйки към вратата на пловдивчани, вместо да потърси двама свои съотборници в наказателното поле. Три по-късно вратарят на Локомотив се намеси отново решително, след като Станислав Хофман бе над всички след центриране от ъглов удар и стреля с глава, но стражът на гостите улови на голлинията.

"Смърфовете" отговориха в 66-ата минута, когато Димитър Илиев стреля с глава, възползвайки се от центриране на Парвиз Умарбаев, но изстрелът на капитана бе избит в ъглов удар от Филип Нгуен.

В 70-ата минута Милан Петържела овладя топката пред погледа на двама бранители на Локомотив и навлезе в наказателното поле, след което отправи изстрел, но прати топката над вратата от отлична позиция. В ситуацията футболистите на Александър Тунчев имаха претенции за игра с ръка на крилото, но те не бяха уважени от главния съдия Андрю Мадли.

Словачко продължи да притиска съперника си и четири минути по-късно Властимил Даничек центрира в наказателното поле, където Вацлав Юрецка стреля с глава, пращайки топката над напречната греда.

В 88-ата минута Локомотив Пловдив стигна до попадение, след като Димитър Илиев продължи към Бирсент Карагарен. Фланговият футболист напредна и реализира в близкия ъгъл, но попадението бе отменено заради засада.

Дълбоко в добавеното време "смърфовете" организираха отлична контраатака. Димитър Илиев изведе Георги Минчев зад гърба на защитата. Нападателят овладя, но си затвори ъгъла и стреля по земя в близкия, след което последва решителна намеса на Филип Нгуен, който изби в ъглов удар.

Словачко стартира по агресивно и в продълженията. В 97-ата минута Даниел Холзер стреля в близкия ъгъл, но Илко Пиргов внимаваше и улови.

Действията на терена не се различаваха от тези в редовното време и домакините действаха почти изцяло в половината на пловдивчани. От своя страна възпитаниците на Александър Тунчев разчитаха на организирането на контраатаки, но в тях нямаше необходимата скорост и "смърфовете" почти винаги имаха числено неравенство в половината на чешкия тим.

В добавеното време на първото продължение Риджино Сисилиа стреля с глава, но нападателят не намери целта и резултатът остана непроменен.

В 112-ата минута гостите имаха претенции за дузпа за игра с ръка на защитник на Словачко, но отново реферът не посочи бялата точка. Играта продължи и Петър Витанов се пребори на границата на наказателното поле, след което отправи изстрел, но той попадна в ръцете на Филип Нгуен.

До края на второто продължение двата тима не успяха да си отбележат попадение и всичко в този мач се реши след изпълнение на дузпи.

При дузпите: 2:3
Даничек - Пиргов спасява
Димитър Илиев - гол
Холцер - Пиргов спасява
Лукас Слинас - Нгуен спасява
Кохут - Пиргов спасява
Конър Руан - гол
Юречка - гол
Емил Янчев - пропуска
Михал Кадлец - гол
Бирсент Карагарен - гол


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брей

    18 0 Отговор
    Това беше хубав мач. Поздравления момчета. Най ми хареса, че хем имаше агресия, хем беше грамотна. Мача на седмицата, браво!