Last news in Fakti

30 Юли, 2021 21:55 3 543 2

Кошмарът на УЕФА се възобнови - Суперлигата отново е актуална

  • суперлига-
  • реал мадрид-
  • флорентино перес-
  • уефа-
  • отмяна на санкции-
  • съдебно решение

Преди седмици УЕФА се закани да накаже със солени глоби 12-те клуба, които инициираха създаването на този изцяло нов и самостоятелен турнир, но...

Кошмарът на УЕФА се възобнови - Суперлигата отново е актуална - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Официалният сайт на Реал Мадрид излезе със съобщение, че считано от днес, съгласно съдебно решение, всички действия на УЕФА срещу трите създатели на Европейската Суперлига - Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, както и наказанията срещу останалите 9 евентуални участници в турнира, ще бъдат оттеглени.

Преди седмици УЕФА се закани да накаже със солени глоби 12-те клуба, които инициираха създаването на този изцяло нов и самостоятелен турнир. Сега обаче всички тези санкции са отменени, а в официалното си съобщение "белите" отчитат, че монополът, който УЕФА се опитва да окаже върху европейските клубни турнири, е вреден за развитието на спорта.

Изявлението завършва със закана, че трите създатели на Суперлигата на свой ред ще продължат усилията си за развитието на проекта, така че ще трябва да следим с интерес какъв ще бъде резултатът от това обещание.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тарикату

    17 6 Отговор
    уефа придрисква
  • 2 УЕФА = мафия

    7 2 Отговор
    Разликата между Суперлигата и Шампионската лига, такава, каквато я подготвят УЕФА за след 2-3 години, е само в това, кой ще прибира парите. Съгласете се, че няма никакъв смисъл да се дава наготово пай на корумпираната УЕФА заради това, че им пращат корумпирани съдии когато играят с малки отбори, по простата причина че... вече и без това не играят с малки отбори 🤡