Last news in Fakti

1 Август, 2021 20:07 5 208 2

Исторически момент на Токио 2020!

  • олимпиада 2020-
  • токио 2020-
  • овчарски скок-
  • мутаз баршим-
  • джанмарко тамбери

Италианец и катарец си поделиха олимпийска титла...

Исторически момент на Токио 2020! - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Състезанието в скока на височина при мъжете предложи исторически момент, тъй като излъчи двама олимпийски шампиони. Италианецът Джанмарко Тамбери и катарецът Мутаз Баршим постигнаха по 2,37 метра в най-добрия си опит, а преди това бяха преодолели всички височини от първи опит. Първите си грешки те направиха едва на 2.39 м. След като завършиха с равни показатели, шампионът трябваше да се решава с надскачане, но след консултация със съдиите двамата решиха да не продължават спора за първото място и да го поделят.

За Баршим златният медал е с по-особена стойност. Той е двукратен световен шампион, но до момента имаше само бронзов медал от Лондон 2012 и един сребърен от Рио де Жанейро 2016. Тамбери е световен шампион в зала от Портланд 2016.

След двамата победители се нареди беларусинът Максим Недосеков. Той също стигна до 2,37 метра, но направи фаулове на по-ниските височини, което го остави с бронз.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доротея

    9 0 Отговор
    Радват се децата! Приятно беше как докато Тамбери правеше почетна обиколка, друг съзтезател на Италия /майка му е италианка, тате - американец/ победи на 100 метра и на финала попадна в прегръдките на Тамбери.
  • 2 Доротея

    2 0 Отговор
    Ето ги на снимката, а катареца липсва!