Last news in Fakti

2 Август, 2021 09:50 1 420 0

Милов загуби на 1/4-финалите и ще се надява шампионът на Азия да го изтегли на репешажите

  • кирил милов-
  • борба-
  • олимпийски игри-
  • токио 2020

Българският национал отстъпи с 0:6 срещу Мохамадхади Сарави

Милов загуби на 1/4-финалите и ще се надява шампионът на Азия да го изтегли на репешажите - 1
Снимка: БГНЕС

Кирил Милов загуби на четвъртфиналите в категория до 97 кг на турнира по борба класически стил от Олимпийските игри в Токио. Българският национал отстъпи с 0:6 срещу Мохамадхади Сарави (Иран) и ще се надява шампионът на Азия за 2020 да го изтегли на репешажите.

Милов допусна избутване от кръга в началото на схватката и загуби още една точка в началото на партера, след което Сарави го пренесе за 4:0. Иранецът добави още две точки в началото на втората част, с което Милов загуби правото на партер и отстъпи с крайното 0:6.

По-късно днес Сарави ще се бори на полуфинал срещу олимпийския шампион от Рио 2016 Артур Алексанян (Армения). Победа за иранеца ще изтегли Милов за репешажите за бронз.

По-рано днес Айк Мнацаканян (77 кг) и Мими Христова (68 кг) отстъпиха на осминафиналите съответно в класическия стил и жени. Техните съперници загубиха следващите си схватки и така българските национали бяха елиминирани от турнира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА