Last news in Fakti

2 Август, 2021 11:28 2 136 3

Aston Martin ще обжалва дисквалификацията на Фетел

  • aston martin-
  • себастиан фетел-
  • формула 1-
  • гран при на унгария

Фетел пресече финалната линия 1,8 секунди след изненадващия победител за първи път в кариерата си Естебан Окон от Алпин

Aston Martin ще обжалва дисквалификацията на Фетел - 1
Снимка: БГНЕС

Aston Martin има намерение да обжалва дисквалификацията на четирикратния шампион Себастиан Фетел в Гран При на Унгария в неделя. Отстраняването от надпреварата на германския пилот му коства второто място в състезанието.

Фетел пресече финалната линия 1,8 секунди след изненадващия победител за първи път в кариерата си Естебан Окон от Алпин, но беше дисквалифициран, защото едва 0,3 литра гориво бе източен от колата му при правило, че трябва да има поне 1 литър в резервоара му в края на състезанието.

Стюардите получиха съобщение от тима на Aston Martin, че се подготвя жалба. В него се казва, че шефът на Aston Martin Отмар Шафнауер е заявил, че трябва да има 1,44 литра гориво в резервоара на Фетел, позовавайки се на разхода на разстоянието на всички коли в надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Епа да бяха казали по-рано

    1 1 Отговор
    Да гледаме Сайнц на подиума, а те гейчета.
  • 2 3.14К

    7 3 Отговор
    Проблем е, че така БЛМ става втори и увеличава разликата с Верстапен с машинация. Публиката показа категорично кой какво заслужава.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.