2 Август, 2021 18:15 1 850 2

Станилия Стаменова спира с кануто след края на Олимпийските игри

  • стаменова-
  • кану-
  • кариера-
  • край-
  • участие-
  • олимпиада-
  • токио-
  • решение

Най-добрата българска кануистка ще прекрати кариерата си

Станилия Стаменова спира с кануто след края на Олимпийските игри - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрата българска кануистка Станилия Стаменова ще прекрати кариерата си след Олимпадата в Токио. 33-годишната световна шампионка от Милано 2015 и трикратна европейска шампионка от Загреб 2012, Бранденбург 2014 и Рачице 2015 ще стартира на 200 метра едноместно кану в сряда (4 август) от 4,33 часа сутринта в пета предварителна серия.

Това ще бъде олимпийски дебют не само за Стаменова, но и за женското кану като дисциплина. Сред петте съпернички на българката в пресявките ще бъдат Дорота Боровска, европейска шампионка на едноместно кану на 200 метра от Познан 2021, и сребърната медалистка на двойки Кончо Такач. Само първите 2 ще се класират за участие на полуфиналите, останалите участнички ще трябва да преминат през четвъртфиналите.

Станилия Стаменова обяви новината за оттеглянето си във Фейсбук, където публикува снимка на своята състезателна фланелка.

“България, шевици, олимпийски игри, 40-ти номер. Близките ми знаят какво означават тези неща за мен! Родината, коренът, къщата на село и миризмата на мащерка са неща, които ми дават сили. Истински неудържими можем да сме само когато обичаме своето, гордеем се с миналото и се подкрепяме в настоящето. Радвам се, че стигнах до този спортен форум с флага на България, че се състезавам с българска екипировка, създадена от българи! Това бе моят личен мотив и тук ще е последният ми старт в кариерата”, написа Станилия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    10 0 Отговор
    Успех....

    Коментиран от #2

  • 2 Чоко

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пурко":

    Късмета ще и доста по-нужен. Не че съм песимист, но тук вече няколко пъти писаха статии за нейните нужди и проблеми, изпокара се с БУхалов, наплю по федерацията, тръгна с обвинения и оправдания отрано. Не успя да се класира даже на финала на Европейското през юни... Сега с това отказване си е направо да я поздравиш за несломимия и дух и решителност! Точно така се става шампион...