Last news in Fakti

3 Август, 2021 17:17 1 557 0

Испания отстрани домакините от Япония и ще играе финал на олимпийския турнир по футбол

  • асенсио-
  • продължения-
  • япония-
  • полуфинал-
  • финал-
  • бразилия-
  • испания

Испанците стигнаха до победата след гол в продълженията на Марко Асенсио

Испания отстрани домакините от Япония и ще играе финал на олимпийския турнир по футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Испания се класира за финала на мъжкия футболен турнир в Токио 2020, след като победи домакините от Япония с 1:0 след продължения. Резервата Марко Асенсио отбеляза единствения гол в мача с прекрасен шут в 115-ата минута.

Така в битката за златото на 7 август “Ла Фурия роха” ще се изправи срещу олимпийския шампион от Рио 2016 Бразилия. Японците пък ще спорят с Мексико за бронзовите медали.

Очаквано испанците започнаха по-активно мача и в 6-ата минута Микел Мерино стреля от удобна позиция, но топката излезе в аут. Малко след това героят при победата с 5:2 над Кот д'Ивоар Рафа Мир пропусна да открие резултата, след като бе оставен непокрит в наказателното поле на Япония. Добър шанс изтърва в 31-ата минута и партньорът му в атака Оярсабал, чийто шут не намери очертанията на вратата на Тани.

Рафа Мир бе изведен чудесно в 39-ата минута пред наказателното поле, но стреля право в ръцете на вратаря Косей Тани. Две минути преди почивката и домакините стигнаха до голова възможност, след като Кубо затрудни испанската защита. Ударът му обаче бе избит в корнер, от който не последва нищо опасно за вратаря Унай Симон.

Второто полувреме започна с прекрасна атака на домакините и само навременната намеса на Пау Торес спести главоболия за Унай Симон. В 52-ата минута Хатате свали топката към Хаяши и той с истински снаряд прати топката на сантиметри над напречната греда.

В 55-ата минута се случи най-интересната ситуация в мача. Перуанският рефер Ортега отсъди дузпа при едно единоборство между Йошида и Мерино, но след като изгледа случилото се на монитора, отмени 11-метровия наказателен удар, както и жълтия картон на японския защитник.

Вратарят на Япония - Косей Тани блесна с решаваща намеса в 76-ата минута. Рикошет в тялото на негов съотборник изведе Рафа Мир очи в очи със стража на домакините, който с бързо придвижване скъси дистанцията и блокира удара на испанеца. Две минути по-късно Кубо безуспешно пробва рефлекса на Унай Симон.

7 минути преди края в Испания бе извършена смяна - на мястото на Педри, за когото мачът бе №73 за сезона, на терена се появи опитният Марко Асенсио. Това внесе импулс в играта на иберийците, които обсадиха вратата на съперника. Първо невероятен шпагат на Итакура запази нулевото равенство, а след това Тани се справи с удари на Рафа Мир и Оярсабал.

В първото продължение домакините бяха по-активни, а резервата Дайзен Маеда пропусна чудесен шанс в 102-та минута. Усещането обаче беше, че и двата тима неумолимо се готвят за дузпи.

Солидната японска съпротива, която продължи толкова дълго, в крайна сметка беше поразена в 115-та минута. След поредната многоходова атака Марко Асенсио беше изведен в чиста позиция и с огромно хладнокръвие реализира победното попадение в срещата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА