5 Август, 2021 13:27 1 958 7

Националният баскетболен отбор на САЩ е на финал в Токио

  • сащ-
  • национален отбор-
  • финал-
  • австралия-
  • баскетбол-
  • олимпиада

Американците победиха Австралия с 97:78 (18:24, 24:21, 32:10, 23:23)

Националният баскетболен отбор на САЩ е на финал в Токио - 1
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на САЩ е на една победа от спечелването на четвърта поредна олимпийска титла. В полуфиналите на олимпийския турнир по баскетбол американците се наложиха с 97:78 (18:24, 24:21, 32:10, 23:23) над Австралия и на финала ще очакват победителя от мача между Франция и Словения, който е по-късно днес.

Американците стигнаха до изразителен успех, но той не дойде безпроблемно. Австралия започна много по-добре срещата и спечели първата четвърт с 24:18, а в началото на втората успя да отвори разлика от 15 точки при 41:26.

Селекцията на Грег Попович обаче не се пречупи и до края на първото полувреме успя да намали пасива си до 3 точки при 42:45.

Второто полувреме започна със серия от 12:0 точки за олимпийските шампиони, с която те се откъснаха напред в резултата с 54:45.

Това изглежда пречупи непобедения до този момент тим на Австралия, който загуби с 10:32 в третата четвърт и в заключителните 10 минути срещата просто се доиграваше.

В "Сайтама Супер Арена" най-резултатен за САЩ бе Кевин Дюрант с 23 точки, който с представянето си днес стана най-резултатният баскетболист в историята на националния отбор. Още 20 точки добави Девин Букър, докато с по 11 се отчетоха Крис Мидълтън и Джру Холидей.

За Австралия Пати Милс бе най-полезен с 15 точки. Още 14 вкара Данте Екзъм, а с 11 остана центърът Джок Лендейл. За "озитата" остава утехата, че ще играят за бронзовия медал.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОРУНА ЛОМ

    3 3 Отговор
    ГОЛЕМ ПРАЗ
  • 2 Juven

    0 1 Отговор
    тези защо носят расистки потници?

    Коментиран от #4

  • 3 Профита

    1 1 Отговор
    на олимпиада... ПДХ се върти като ротор в гроба от това, на каквото заприличаха тези "игри" (разбирай битки). Очаквам да включат и автомобилни спортове, начело с тимове от Ф1 и ВРТ. Само те си нямат медали от олимпиада.
  • 4 Е те

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Juven":

    повечето са с африкански произход...
  • 5 mi6osp

    0 2 Отговор
    Афроамериканският отбор на САЩ...7552
  • 6 Сърп и чук

    1 2 Отговор
    Точно на този ден, Токио би трявало да им прочете Декларация, с която да ги покани да напуснат Олимпиадата! Ако Сталин бе хвърлил бомбата, новините щеше да започват с траурна музика и псалми за съветското зло и антихуманизъм през ВСВ!
  • 7 Митко

    0 0 Отговор
    В NBA има по няколко мача в седмицата, а по време на финали са по-често. И то не тренировки, а важни мачове. Едва ли има спорт с по-чести срещи.
    Тия са тренирани до безобразие, освен това, всички са милионери в отбора.