5 Август, 2021 20:54 1 405 7

11 арестувани за расистки онлайн-атаки срещу английски национали

  • евро 2020-
  • англия-
  • расизъм-
  • арестувани-
  • италия

Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака бяха обект на атаките на вербални нападения, след като те пропуснаха дузпите на финала и Италия спечели европейската титла

11 арестувани за расистки онлайн-атаки срещу английски национали - 1

Британската полиция е арестувала 11 човека като част от разследването за расистки онлайн-атаки, насочени към някои от чернокожите английски национали след поражението на финала от Италия на Евро 2020.

Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака бяха обект на атаките на вербални нападения, след като те пропуснаха дузпите на финала и Италия спечели европейската титла след 1:1 в редовното време и продълженията.

Инцидентът предизвика мащабно полицейско разследване и предизвика широко осъждане от английския капитан, мениджър, кралски особи, религиозни водачи и политици.

Обединеният полицейски център на Великобритания за идентифициране на онлайн-агресия уточнява, че 207 публикации в социалните медии са идентифицирани като престъпни, от които 123 акаунта принадлежат на лица в чужбина и 34 от Обединеното кралство.

"Има хора, които вярват, че могат да се скрият зад профил в социалните медии и да се измъкнат от публикуването на такива отвратителни коментари. Те трябва да помислят по-добре преди да се решат на такива действия, защото няма да останат неразкрити, заяви главният полицейски инспектор в Отдела за футболно хулиганство в Националната полиция Марк Робъртс.

"Нашето разследване продължава с бързи темпове и ние сме благодарни на тези хора, които отделиха време и ни изпратиха доклади за расистките обиди, добави полицаят.

Говорител на социалната мрежа Туитър заяви миналия месец, че са премахнати повече от 1000 туита и има перманентно ограничени или блокирани акаунти, които са си позволили подобно поведение. От Фейсбук обявиха, че реагират светкавично на подобно поведение и трият коментарите, както и налагат бан на всеки провинил се според техните правила.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маймуна

    20 5 Отговор
    Ами кво да кажа, демокрация ....
  • 2 Даа

    19 5 Отговор
    Сигурно са потомци на кралицата...Защо казват на черното бяло не знам...
  • 3 Логично

    17 4 Отговор
    Да си ходят в Африка,там няма да се обиждат.
  • 4 Гертруд

    10 2 Отговор
    Ако и местните се дразнят на новодомците, ние какво да кажем за пришълците?
  • 5 Гришо

    7 3 Отговор
    Ако тези тримата имат поне малко чест ,ще кажат ,че не искат да съдят никой.Имат пари колкото искаш.Но ,не сега ще направят сташен панайр да се забрави, че да окалпазанили отбора и ще се изкарат жертви.Ще участват в предавания да се оплакват,ще издадат книги и ще ги снимат в клипове срещу дискриминацията.И от това ще изкарат още пари.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.