Last news in Fakti

22 Август, 2021 09:50 6 160 1

Кубинец нанесе тежка загуба на Мани Пакиао

  • йорденис угас-
  • мани пакиао-
  • лас вегас-
  • полусредна категория

42-годишната боксова знаменитост може и да се е качил на профи ринга за последен път в кариерата си

Кубинец нанесе тежка загуба на Мани Пакиао - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Йорденис Угас постигна най-бляскавата победа в кариерата си, след като изненадващо победи с единодушно съдийско решение живата легенда Мани Пакиао в Лас Вегас. Кубинецът замени Ерол Спенс-младши като съперник на великия филипинец, но противно на очакванията успя да го надвие в очите и на тримата съдии край ринга - 116:112, 115:113 и 116:112.

Така Угас, който избяга от Куба след бронзовия олимпийски медал от Пекин 2008, вече е шампион в полусредна категория на Световната боксова асоциация. Този пояс бе отнет именно от Пакиао в края на януари тази година и битката се явяваше шанс за филипинския сенатор да си го върне.

42-годишната боксова знаменитост може и да се е качил на профи ринга за последен път в кариерата си, защото ще се кандидатира за президент на страната си и това вероятно ще попречи на спортната му кариера. Той вече има 62 победи, 8 загуби и 2 равенства с 39 нокаута, като това е първото му поражение от противоречивото съдийско решение в полза на австралиеца Джеф Хорн в родния му Бризбън през 2017-а.

Угас обаче не остави съмнения в превъзходството си срещу Пакиао, като ключът към успеха му се оказаха водещите леви прави и контриращите десни. В “шампионските рундове” пък остана впечатление, че на Пакиао ще му трябва нокаут, за да спечели битката, само че той не успя да го постигне, като активът му в това отношение е един-единствен КО в последните 17 двубоя, датиращи от 2010-а насам.

Угас пък очаквано предизвика непобедения шампион на Международната боксова федерация и Световния боксов съвет Ерол Спенс-младши.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Муаитаи

    5 0 Отговор
    Непобедими хора няма.Така ще пребия и Стъки на площада ако протестира в подкрепа на тулупа